Oscars Night: covor roșu și scurtmetraje de Oscar la Next

blank

Pe 4 aprilie, la doar o lună de la gala premiilor Oscar, Festivalul Internațional de Film NexT (3 – 7 aprilie) își așteaptă spectatorii la o seară cu filme de Oscar și covor roșu, la CinemaPRO din București, la ora 21.00.

semnatura Unul dintre cele mai populare programe din festival, Oscars Night va aduce, în premieră, cele cinci filme nominalizate la trofeul pentru Cel mai bun scurtmetraj, inclusiv câștigătorul categoriei, emoționantul Helium, în regia lui Anders Walter.

Anul trecut, seara de scurtmetraje de Oscar a fost sold out la Cinema Patria. Cele cinci filme sunt oferite și în acest an de canalul ShortsTV.

The Voorman ProblemTrofeul pentru Cel mai bun scurtmetraj a plecat în Danemarca, pentru povestea emoționantă a unui băiețel care suferă de o boală incurabilă și care își construiește, cu ajutorul unui îngrijitor din spital, o imagine fantastică a lumii de dincolo. Regizorul Anders Walter a combinat efectele speciale cu imaginile filmate, într-un scurtmetraj care i-a impresionat pe membrii Academiei Americane de Film, Helium. „Le mulțumesc actorilor mei extraordinari și echipei fantastice care a lucrat fără nici un ban la acest film”, a spus Walter pe scena Oscarurilor.

Cele cinci povești sunt cât se poate de diferite. O mamă trebuie să ia decizia dificilă de a-și părăsi soțul abuziv în Avant que de tout perdre, o asistentă socială luată ostatică în Sierra Leone încearcă să salveze un băiat soldat care a luat parte la atrocități, în drama Aquel no era yo; un psihiatru (Martin Freeman) consultă un deținut care se crede Dumnezeu, în comedia cu umor absurd The Voorman Problem, iar o mamă se dă de ceasul morții să-și pregătească familia pentru o nuntă în amuzantul Do I Have to Take Care of Everything?.

Avant Que De Tout PerdrePrețul unui bilet pentru Oscars Night este 20 lei, dacă este achiziționat în avans, și 25 lei, în ziua proiecției.
Abonamentele pentru cea de-a opta ediție a Festivalului Internațional de Film NexT vor fi puse în vânzare prin EventBook (eventbook.ro), începând cu data de 4 martie 2014.

Festivalul Internaţional de Film NexT este organizat de Societatea Culturală NexT. Cea de-a opta ediție va avea loc la Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPro și Ceainăria Cărturești.

Cu sprijinul: Centrului Național al Cinematografiei, Uniunii Cineaștilor din România
HeliumParteneri: Institutul Cultural Român, ShortsTV, Cărturești, HBO, Stage Expert, Abis Studio, Noumax, Illy
Parteneri instituționali: Ambasada Spaniei în România, Ambasada Suediei în România, Ambasada Israelului în România, Ambasada Regatului Norvegiei în România, Centrul Ceh București, Goethe-Institut, Institutul Cervantes, Institutul Balassi – Institutul Maghiar București
Parteneri media NexT Kids: Sfatulparintilor.ro, Totuldespremame.ro, Urbankid.ro
Partener de monitorizare: MediaTRUST
Partener de promovare: GEYC .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.