Lansare de carte: Opere de Immanuel Kant, editura Antet

lansare Opere de Immanuel Kant la editura Antet

lansare Opere de Immanuel KantFilosofie, teatru si degustare de vinuri – Lansarea primului volum de “Opere” Immanuel Kant aparut la editura Antet. Marti, 11 iunie, incepand cu ora 18:30, la Libraria Bastilia (Piata Romana nr. 5) va avea loc lansarea in librarii a primului volum de Opere de Immanuel Kant aparut la editura Antet.

Intr-un context degajat la mansarda librariei, editorul Cringuta Nastase si traducatorul Rodica Croitoru vor deschide seara cu o discutie introductiva despre utilitatea si actualitatea filosofiei lui Immanuel Kant din perspectiva moravurilor.
Va urma un spectacol de lectura inedit sustinut de Conrad Mericoffer din Opere de Immanuel Kant.
Fragmentele alese pentru lectura fac parte din lucrarile Intemeierea metafizicii moravurilor si Critica ratiunii practice.
Opera lui Immanuel Kant constituie si in zilele noastre o sursa inepuizabila de modelare umana si de formare de caractere. Teme precum demnitatea umana, respectul interuman si mai ales al legii morale, cultivarea virtutii si indeplinirea datoriei se adreseaza si astazi oricarui om civilizat”, a declarat Rodica Croitoru, presedinte al Societatii Kant in Romania.
Seara se va incheia cu o degustare de vinuri Domeniile Ostrov din gama Cetatea Durostorum, Oana Belu si pianistul Lucian Velciu fiind invitati de marca ai acestui eveniment.

Despre primul volum de Opere de Immanuel Kant aparut la editura Antet

Prezentul volum din Opere de Immanuel Kant cuprinde Intemeierea metafizicii moravurilor si Critica raţiunii practice si prezinta aceste opusuri kantiene in premiera in Romania sub forma unei editii critice, realizate la nivelul cerintelor stiintifice actuale. El este compus dintr-un amplu Studiu introductiv care intampina cititorul cu bogate informatii asupra genezei istorice a lucrarilor, cu analiza temelor kantiene urmata de redarea unor comentarii pe marginea acestora.

Tot astfel, Studiul asupra traducerii este destinat sa ofere instrumente indispensabile specialistilor, dar si celor care doresc sa aprofundeze latura tehnica a lucrarilor, iar Notele la texte fac legatura intre contextul cultural in care s-a plasat Kant si cel în care se plaseaza cititorul.

Realizata dupa editia Academiei din Berlin, traducerea urmareste redarea corecta a ideilor originale, mentinand totodata o imagine cat mai exacta asupra stilului kantian. Ultima traducere in limba romana a celor doua lucrari prezentate in vol. I a fost semnata de Nicolae Bagdasar si a fost a fost publicata in urma cu 41 de ani, in imprejurarile lipsite de contacte stiintifice ale acelor timpuri.

Rodica Croitoru este cercetator stiintific la Institutul de Filosofie si Psihologie al Academiei Romane, presedinte al Societatii Kant din Romania si membru al Societatilor Kant din Germania, S.U.A. si Franta.

In seria de Opere de Immanuel Kant se afla in pregatire la editura Antet:

  • Antropologia din perspectiva pragmatica, editie revizuita si imbunatatita (prima editare 2001)
  • Visurile unui vizionar interpretate prin visurile metafizicii, editie revizuita si imbunatatita (prima editare 2003)
  • Metafizica moravurilor, editie revizuita si imbunatatita (prima editare 1990).
  • Critica ratiunii pure, prima traducere/ editie critica in limba romana realizata dupa editia Academiei din Berlin (fosta prusaca) si prima traducere romaneasca a acestui opus realizata dupa anul 1969 de Nicolae Bagdasar.

Despre editura Antet

Editura Antet este un reper pe piata de carte din Romania, inca din anul 1994, prin politica editoriala orientata catre  prezentarea de lucrari clasice si de succes ale unor autori antici si actuali,  din domeniile filosofiei, stiintelor social-politice, educatiei, domeniului  esotericului, medicinei generale si neconventionale.
Date de contact: comenzi@antet.ro; 021-222.12.45

Despre Grupul Librarium

Grupul Librarium este un lant de librarii extins in toata tara. Pe langa Libraria Bastilia din Bucuresti, Piata Romana nr. 5, va asteptam si in Timisoara, Libraria Cartea de Nisip, Strada Victor Vlad Delamarina nr. 1, in Cluj Napoca, Libraria Book Corner, Bulevardul Eroilor nr. 15, si in Iasi in librariile Avant-Garde, pietonalul Alexandru Lapusneanu si Librarium Palas.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.