O casa noua construita intr-o moara veche de ulei de masline

Cand sunt pusi sa aleaga intre constructia unei case noi si moderne si restaurarea unei cladiri vechi, majoritatea oamenilor merg pe prima varianta.

9-bucatarie-rustica-perete-piatra-naturala-casa-veche-secolul-19-restaurataDin fericire, exista si persoane care pretuiesc valoarea constructiilor vechi, facand eforturi uriase pentru a le reda stralucirea de altadata.

Un astfel de exemplu este casa designerului Marie-Laure Helmkampf, care a ales sa transforme o moara de ulei de masline construita la inceputul secolului XIX in resedinta permanenta a familiei sale. Nascuta si crescuta in sudul Frantei, Marie a mostenit pasiunea pentru arhitectura si design de la tatal sau, arhitect constructor, iar afinitatea pentru decoratiunile, mobilierul si finisajele vechi – de la mama sa, o specialista in antichitati. La doar 22 de ani, convinsa de sotul sau, Marie se instaleaza la New York, unde, timp de opt ani lucreaza in domeniul modei. Pasiunea pentru amenajarile interioare o convinge sa inceapa studiile la prestigioasa Parsons School of Design, folosind cunostintele acumulate in timpul acestora in amenajarea mai multor apartamente si case din New York si din imprejurimi.

1-fotoliu-suspendat-decor-living-rustic-casa-veche-provence-frantaDar pentru ca nu s-au putut adapta stilului de viata american, Marie si sotul sau au decis sa revina in Provence, stabilindu-se in Nages-et-Solorgues, o localitate din departamentul Gard din sudul Frantei, unde au cumparat o moara veche de ulei de masline, pe care au restaurat-o integral. Au ales cladirea veche din piatra – in ciuda starii deplorabile in care se afla – in primul rand datorita structurii extraordinar de frumoase si a spatiilor ample, care le-au oferit ocazia sa-si exploateze latura creativa.

Lucrarile de transformare ce au durat un an si jumatate au presupus o munca titanica de consolidare a zidurilor si modificare a planului intern. Peretii din piatra naturala au fost decopertati si reparati, devenind principalul element decorativ al casei. Atat din considerente financiare cat si din motive estetice cei doi soti au…

Articol integral si imagini la:
http://www.casadex.ro/2014/06/o-casa-noua-construita-intr-o-moara-veche-de-ulei-de-masline-imagini/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.