Nopţi intense de animaţie şi muzică la Anim’est Braşov

Anul acesta, Anim’est îşi prelungeşte programul până târziu în noapte cu noi evenimente speciale şi provocatoare. Cei mai curajoşi spectatori braşoveni se vor delecta cu programe intense, care îmbină armonios animaţia şi muzica.

creepy_animation_night

O noapte intensă și senzații tari promite Creepy Animation Night. Cele mai stranii şi mai înfricoșătoare animaţii vor provoca, amuza şi îngrozi spectatorii în noaptea zilei de vineri, 26 iunie, la Centrul Cultural Reduta, începând cu ora 00:00. Extratereştri, fantome şi eviscerări, întâmplări morbide pline de umor negru, noaptea bizară a festivalului îşi propune să exploreze partea întunecată a animaţiei.

Filmele vor fi însoţite de un live-act încântător al trupei Semiosis. Trupa, formată din duo-ul Alexandru Seidiu şi Şerban Ilicevici, încă din 2009, va acompania înfricoşătoarele calupuri de filme în ritmuri ambientale semi-improvizate.

 

 

 

trippy_animation_nightTrippy Animation Night este un program extravagant de filme ciudate, malefice sau pur şi simplu nepotrivite, selecționate cu grijă de curatorul și colecționarul Michael Helmerhorst. Acesta a cotrobăit prin cele mai murdare colțuri ale arhivelor animației și cele mai rare colecții, scoțând la lumină filme greu de văzut în altă parte.
Animațiile provocatoare și halucinogene din acest program onorează talentul creativ al lui Frank Tashlin, Bruce Bickford, David Lynch, Bruce Conner, Arch Oboler, Tex Avery, Sam Raimi, Ralph Bakshi, Robert Taylor, Hitoshi Matsumoto și al multor altor animatori și regizori fără limite.
Cei mai deschiși spectatori vor avea parte de un nou eveniment, greu de digerat, dar la fel de greu de uitat sâmbătă, 27 iunie, la Centrul Cultural Reduta, de la ora 23:30.

Mai mult, Anim’est pregăteşte o serie de evenimente speciale într-o nouă locaţie pe harta festivalului, Re:Animation Hub by Jameson, în incinta Centrului Cultural Reduta. Acesta devine cel mai important punct de întâlnire şi distracţie. Agenda nocturnă este întregită cu petreceri şi voie bună, joi şi duminică, începând cu ora 23.30. Nu lipsesc nici Jameson Tasting Sessions, vineri şi sâmbătă, între orele 19.00 şi 22.00.
.
Re:Animation Hub by Jameson va găzdui şi prezentarea Animation Worksheep, platforma educaţională a festivalului, ajunsă deja în cel de-al cincilea an de existenţă. Din dorinţa de a reanima peisajul autohton al industriei animaţiei, s-a născut un proiect ambiţios, cu scopul de a forma tineri profesionişti în domeniu. Rezultatele atelierului vor fi proiectate într-o ambianţă proaspătă şi prietenoasă, vineri, 26 iunie, de la ora 19.00.

Festivalul internaţional de film de animaţie Anim’est Braşov se desfăşoară între 25 şi 28 iunie, în Piaţa Sfatului şi la Centrul Cultural Reduta, în cadrul candidaturii municipiului Braşov pentru Capitală Europeană a Culturii – 2021.

Preţul unui bilet la Creepy Animation Night este 15 lei.
Preţul unui bilet la Trippy Animation Night este 10 lei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.