Ne vedem la gala premiilor CNDB 2018

Vă așteptăm alături de noi la a cincea ediție a Premiilor CNDB, care are loc pe 17 decembrie, de la ora 19.00, la sala Elvire Popesco din Bulevardul Dacia nr. 77

♦️Intrare liberă în limita locurilor disponibile.
Accesul se face prin rezervare pe https://eventbook.ro/hall/cinema-elvire-popesco?page=2
sau prin confirmare de participare până la data de 16 decembrie la adresele de mai jos:

♣️Irina Marinescu – irina.marinescu@cndb.ro
♠️Andrei Popov – andrei.popov@institutfrancais.ro

Evenimentul prin care sărbătorim excelența în dansul și arta contemporană este organizat de Centrul Național al Dansului București (CNDB) și Institutul Francez din București și prezentat de coregraful și performerul Paul Dunca, alături de care v-am pregătit o seară interactivă:

▷ Începând cu ora 19.00, vor fi prezentate filme în premieră, va avea loc decernarea Premiilor CNDB și lansarea cărții “FranceDanse Orient-Express 2017 în România”, volum apărut sub egida Institutului Francez din România și coordonat de Oana Cristea-Grigorescu și de Andrei Popov.

▷ Ora 20.30: Cocktail!

▷ Ora 21.00: ciné-concert susținut de Karpov not Kasparov, duo electric care produce muzică de „acțiune și reacțiune” din 2009, pe scene din România şi Europa.

Ca de obicei, Premiile CNDB nu se acordă ierarhic, ci după criteriul excelenţei în domeniul dansului contemporan şi artei contemporane și se situează în linia gesturilor similare la nivel european, prin care creatorilor și susținătorilor dansului contemporan le este conferită recunoașterea firească și binemeritată.

Tema Premiilor CNDB 2018 este parteneriatul. Într-o perioadă marcată de incertitudini și incoerențe politice la nivel mondial, parteneriatul se dovedește a fi soluția care oferă continuitate, încredere, responsabilizare reciprocă, grija comună pentru calitatea rezultatelor și bucuria de a împărtăși succesele. Parteneriatul cu Institutul Francez București a făcut posibilă realizarea acestui multașteptat eveniment.
La ediția de anul trecut, CNDB i-a celebrat pe artiștii care au construit de-a lungul secolului XX contextul coregrafic contemporan din România: Iris Barbura, Floria Capsali, Trixy Checais, Lizica Codreanu, Esther Magyar, Gabriel Negry, Stere Popescu, Vera Proca-Ciortea și Paule Sybille.

În 2016 au fost premiați Brynjar Åbel Bandlien și Rui Catalão, Maria Baroncea, Miki Braniște, Adina Cezar – Grupul CONTEMP și Simona Deaconescu, în 2015 au primit premii Mădălina Dan, Florin Fieroiu, Eduard Gabia, Liana Tugearu și Miriam Răducanu, iar în 2014, la ediția inaugurală, au fost premiați Mihaela Alexandra Dancs, Silvia Ghiață, Cosmin Manolescu, Mihai Mihalcea, Alexandra Pirici & Manuel Pelmuș și Ioan Tugearu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.