Muzeul Naţional Cotroceni – deschis publicului pe 24 ianuarie

Cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan-Cuza, Muzeul Naţional Cotroceni îşi va deschide porţile pentru public.

În Apartamentul Cuza, pasionaţii de istorie vor avea ocazia să vadă expoziţia „România 160. Unirea Principatelor Române” alcătuită din documente inedite și obiecte valoroase, precum firmanul prin care se recunoștea de către Poarta Otomană unirea administrativă și legislativă a celor două principate, sabia de paradă dăruită domnitorului A.I.Cuza de către Principele Serbiei, Mihail Obrenović, aflată în patrimoniul Muzeului Național Cotroceni, și sabia de învestitură oferită lui Cuza de sultanul Abdul Medjid, în anul 1860, cu prilejul vizitei la Constantinopol, din patrimoniul Arhivelor Diplomatice a Ministerului Afacerilor Externe.

Copiii cu vârstă de până în 14 ani beneficiază de intrare gratuită.

🔷🔷Muzeul poate fi vizitat între orele 10.00– 15.00 (ora de intrare a ultimului grup de vizitatori). Programările pentru tur se pot face telefonic – la numărul 021-317.31.07 şi online pe pagina www.muzeulcotroceni.ro, cu cel puţin 48 de ore înainte. Accesul se face în baza actului de identitate.🔷🔷

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.