MOL România și Fundația pentru Comunitate au premiat dascăli de excepție, la Gala Premiilor Mentor

MOL România și Fundația pentru Comunitate au acordat pentru a patra oară Premiile Mentor, unui număr de zece profesori de excepție.

 

Mentor 2013 (800x532)Mentorii au primit această recunoaștere pentru rezultatele obținute de discipolii lor în domeniul artei, sportului sau științelor
La ceremonia de decernare a premiilor, invitatul de onoare al evenimentului, academicianul Solomon Marcus a vorbit despre problematica mentoratului

16 aprilie 2014, Cluj-Napoca – MOL România și Fundația pentru Comunitate au decernat pentru al patrulea an consecutiv Premiile Mentor pentru Excelență în Educație unui număr de zece profesori și antrenori. Elevii și discipolii acestora au primit distincții la competiții și festivaluri interne și internaționale din domeniul artistic, sportiv sau științific.
Ceremonia de decernare a premiilor a fost onorată de prezența academicianului Solomon Marcus, matematician, care a vorbit audienței despre problematica mentoratului. Cei zece laureați au primit un premiu în valoare de câte 8.000 de lei și un trofeu special, Trofeul Mentor, realizat de renumitul artist Ioan Nemțoi.

Cu toții ne-am asumat anumite încercări sub îndrumarea unor mentori, chiar dacă poate la momentul respectiv nu înțelesesem pe deplin cât de important a fost rolul acestora în ghidarea pașilor noștri. Prin acordarea Premiilor Mentor pentru Excelenţă în Educaţie recunoaștem valoarea acestor oameni, care dezleagă greutățile atârnate de aripile tinerilor, pentru a-i învăța să zboare mai departe singuri. Premiem profesori deosebiţi pentru că au format generații întregi de oameni şi pentru că îi ajută pe tineri să descopere cât de puternici sunt, de fapt”, a declarat Kinga DARADICS, Country Chairman MOL România.

Cei zece mentori au fost selectați de către Consiliul Director al Fundaţiei Pentru Comunitate, care a primit 505 dosare prin care au fost nominalizate 174 de persoane pentru această a 4-a ediție a Premiului Mentor.

La fel ca în cazul ultimelor două ediții, unii dintre premianți au fost nominalizați a doua oară. Nominalizările pot fi repetate pentru ediţiile viitoare.
Majoritatea laureaților acestei ediții au fost nominalizați de către tineri sau părinții tinerilor talentați descoperiți de către ei. Numărul ridicat al nominalizărilor arată respectul existent față de munca educațională. O profesoară premiată în acest an a marcat puternic viața multori copii și tineri din mediul rural, îndrumându-i în realizarea lor artistică, obținând cu ei premii la concursuri din Japonia până în Portugalia, arătând valorile existente într-un sat argeșean”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Invitatul de onoare al Galei Mentor a fost academicianul Solomon Marcus, matematician, preocupat de multă vreme de problema mentoratului.

„Pe parcursul istoriei instituția mentoratului a contribuit esențial la progresul social și cultural. Acum, în condițiile trecerii de la o cultură elitară la una populară, nevoia de mentori se află în faţa unor provocări fără precedent. Reușim să le facem față? ”, a declarat Solomon Marcus, invitatul de onoare al Galei Mentor.

Lista Mentorilor Premianţi

  • Maricica Apreutesei, profesor de informatică, Panciu, Vrancea
  • Simona-Ana Baicu-Simon, profesor de coregrafie, Bacău
  • Katalin Boga, profesor de fizică, Satu Mare
  • Mária Bogyó, antrenor de patinaj viteză, Miercurea Ciuc
  • Romeo Bolohan, profesor, Dumbrăveni, Suceava
  • Ofelia-Alina Burtea, profesor de limbă și literatură română, Craiova
  • Leonard Dan, profesor de engleză, Cluj
  • Constantin-Cristinel Iacoban, antrenor atletism, București
  • Olga Nagy, antrenor patinaj artistic, Brașov
  • Elena Stoica, profesor de desen, Corbeni Argeș

Premiile Mentor pentru Excelență în Educație – ediția 2014

La Gala de decernare a premiilor cei doi organizatori: Fundația Pentru Comunitate și MOL România au lansat ediția a cincea a acestui program. Similar cu anii trecuți, nominalizările pot fi făcute până la data de 31 decembrie 2014. Dosarele de nominalizare trebuie întocmite în conformitate cu anunțul Programului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.