Misterioasa, furibunda, supratipa și adulterul din spectacolul Noi4

După succesul fulminant de pe scena Galei Hop de la Costinești,  spectacolul Noi4 de Lia Bugnar revine la București sâmbătă , 14 septembrie, ora 22:00 la Godot Cafe Teatru, str. Blănari nr 14.

 

Marius Manole, Lia Bugnar, Maria Obretin, Ilinca Manolache - foto Adi BulboacăDistribuția spectacolului Noi 4 în regia Dorinei Chiriac este formată din actorii Maria Obretin, Ilinca Manolache, Lia Bugnar și Marius Manole. Pentru rezervări apelați 021 316 1682/ 0736414244.

Noi 4 de Lia Bugnar este un spectacol de senzație fără să caute senzaționalul. Astfel, în sala de club de la malul mării reci, nivelul de percepție al piesei s-a modificat dramatic. Tot ce am văzut pe scena ca o pasarelă de modă a clubului a fost o poveste de viață, nerepetată în culise, dar care se repetă continuu în viața de zi cu zi.

Maria Obretin este femeia înșelată de soț care își acceptă soarta definitiv, iar această situație pare contextul absolut al condiției femeilor superbe și misterioase din România zilelor noastre. Femeia superbă va fi îndrăgostită întotdeauna de o subspecie bărbătească – scund, chelios, cu puțină burtică, cu precădere afemeiat. Iar pentru dragostea neîmpărtășită, dar provocatoare a unui astfel de bărbat, femeia superbă preferă să verse lacrimi cu nemiluita, pe care să le toarne într-o poveste acidă prietenei ei cele mai bune, ca și când ar fi rezolvat problema prin acest lucru.

„Nu știu cât o să mai rezist așa! Probabil că mult…”

Ilinca Manolache, furibundă cu lacrimi multe și cu o energie cotropitoare a fost pe departe deliciul serii; o joacă în Noi 4 pe tânăra care a tras lozul câștigător – a găsit un bărbat însurat, care îi spune că este femeia vieții lui și care o face să se simtă divă, chiar dacă are un mic amănunt peste care a trecut fără nicio problemă. Ilinca întruchipează tipologia fetelor de 18 ani din ziua de azi – ar face orice pentru dragoste, chiar dacă ea vine raționalizat din partea unui bărbat însurat, 2 ore pe săptămână.

„Spune-mi în fața cui te umilești ca să îți spun cine ești.”

Un bărbat preferă mai multe tipuri de femei în viața lui – femeia de cartier este de departe o supratipă, de la care bărbații au mai degrabă de învățat. Așa se face că apare Otilia, căreia doar Lia Bugnar îi mai dă de lucru, și care – prin replicile sale tăioase ca un cuțit bine ascuțit -, le pune la punct pe Maria și Ilinca, crescând astfel numărul reacțiilor din partea publicului aflat în sală.

„Dacă și voi astea măritate aveți nevoie de lecții de canto, ne luați pâinea de la gură.”

Mai rar o piesă în care să te regăsești în toate personajele. Marius Manole e un Victor care o caută pe femeia vieții sale pe toate drumurile, chiar dacă lasă suferință în urma sa, dar răul său interior și dorința de a o găsi este mai adâncă decât orice altă suferință exterioară. Nu ținem deloc cu Victor în povestea asta. Femeile l-ar huidui pe un Victor adulter, în timp ce bărbații l-ar aplauda. Dar, de fapt, uiți de orice fel de judecată când auzi povestea lui. ”(Judy Florescu, Ziarul Metropolis)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.