Minivacanta de 1 Mai 2014: hotelul sapat intr-o stanca din Cappadocia, Turcia – foto –

Daca vrei sa-ti petreci minivacanta de 1 mai la munte, intr-un loc frumos, in care n-ai mai fost pana acum, alege Cappadocia, o regiune din inima Turciei al carei nume inseamna in traducere din persana “Tinutul cailor frumosi”. Acolo se afla un hotel amenajat in interiorul unei stanci, cum nu exista altul in lume.

1-hotel amenajat in stanca yunak evleri cappadocia turciaAceasta regiune stancoasa a Turciei este strapunsa de varfuri vulcanice, cel mai inalt dintre ele avand 3916 metri, de pe varful caruia se spune ca pot fi vazute atat Marea Mediterana cat si Marea Neagra. Insa Cappadocia este celebra in intreaga lume mai ales datorita uimitoarelor orase subterane, a caror constructie a fost posibila datorita formatiunilor geologice de tuf vulcanic unice in lume.

Oamenii de stiinta presupun ca in aceasta regiune s-ar afla primul oras construit vreodata de oameni. Tuful vulcanic sta la baza asezarilor umane din Cappadocia, fiind un material destul de moale incat sa fie sapat cu usurinta de om. Atestarile istorice arata ca in jurul anului 700 i.e.n., bastinasii din zona au inceput sa scobeasca in formatiunile din tuf vulcanic construind intregi orase subterane, cu case, grajduri, biserici, scoli si pravalii.

13-camera hotel in stanca yunak evleri cappadocia turcia Doar opt dintre aceste orase au fost descoperite de catre arheologi pana in prezent.

Intr-o astfel de stanca cu pesteri sapate in secolele 5 si 6 a fost amenajat hotelul Yunak Evleri. Intrarea in hotelul deschis in anul 2000 si devenit in scurt timp celebru pe intreg mapamondul se face printr-un…

Articol integral si imagini la:
http://www.casadex.ro/2014/04/minivacanta-de-1-mai-2014-hotelul-sapat-intr-o-stanca-din-cappadocia-turcia

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.