Manastire din secolul 17 transformata in cel mai luxos hotel spa din Europa – foto –

blank

Amenajat in interiorul unei manastiri construite in secolul 17 pe un spectaculos promontoriu din Golful Salerno, hotelul spa Santa Rosa este una dintre cele mai luxoase destinatii de vacanta din Italia si chiar din intreaga lume.

1-gradina si piscina infinity hotel spa manastire santa rosa amalfi italiaPe la jumatatea secolului 19, dupa mai bine de 150 de ani de la infiintare, stabilimentul monahal dedicat Sfinei Rosa din Lima ridicat de maica Rosa Pandolfi, descendenta familiei de nobili Pontone di Scala, a fost evacuat, iar cladirile ce compuneau manastirea au ajuns in posesia municipalitatii. In anul 1924 proprietatea cu insemnata valoare istorica a fost transformata intr-un hotel modern de catre familia Caterina, care l-a condus timp de trei generatii. Dupa disparitia familiei care reusise sa readuca viata in zidurile vechii manastiri, constructia a fost, din nou, data uitarii.

2-exterior hotel spa monastero santa rosa golf salerno amalfi italiaIn anul 2000, in timpul unei calatorii de recreere in apele Golfului Salerno, turista americana Bianca Sharma a remarcat frumusetea fostei manastiri. Captivata si fascinata de locatia spectaculoasa, dar si de arhitectura constructiei uitate in paragina, Bianca a simtit ca renovarea vechii manastiri este misiunea vietii ei. In cel mai scurt timp, dupa indeplinirea tuturor formalitatilor legale, Bianca a devenit proprietara ruinelor istorice din localitatea Conca dei Marini, de pe coasta Amalfi, pe care le-a transformat in cel mai luxos hotel spa din Europa.

Lucrarile de renovare au durat mai bine de zece ani, in ciuda estimarilor initiale ale investitoarei americane. Din fericire, familia Caterina (n.r. fosta proprietara a hotelului) a pastrat elementele arhitecturale originale ale manastirii, Bianca Sharma, impreuna cu arhitectul local Franco di Martino, reusind sa…

Articol integral si imagini la:
http://www.casadex.ro/2014/04/spectaculos-manastire-din-secolul-17-transformata-in-cel-mai-luxos-hotel-spa-din-europa/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.