The Light Cinema si Cinema Stage va invita la Balet live de la opera Paris

“Palatul de Cristal” a fost creat în timpul scurtei treceri a lui Balanchine pe la Opera din Paris în 1947.

ballanchine_siteModel de virtuozitate academică, această versiune a dispărut parţial pentru că Balanchine a reluat coregrafia într-o versiune sensibil diferită la “New York City Ballet”, rebotezată “Symphony in C”, pentru că este dansată pe “Simfonia în Do major” de Georges Bizet. Va fi deci o renaştere a acestei opere, cu costume de Christian Lacroix, un adevarat artist al luminii si culorii.
Alaturi de Palatul de Cristal al lui Balanchine, pus in scena pe muzica lui Georges Bizet, Benjamin Millepied adapteaza Daphnis si Chloé a lui Ravel. Philippe Jordan va acompania pentru prima data Baletul Operei din Paris.
Aceasta intalnire grandioasa intre doi mari compozitori francezi si doi coregrafi de la New York City Ballet, fondatorul George Balanchine si fostul sau elev, Benjamin Millepied, evidentiaza similaritatile si disonantele dintre ei.
Un spectacol în care îşi fac pandant doi mari compozitori francezi şi doi coregrafi de la New York City Ballet: “Palatul de cristal”, pe muzica “Simfoniei în Do major” a lui Georges Bizet, coregrafiat prima dată în 1947 de George Balanchine, şi “Daphnis şi Chloé”, pe muzica lui Maurice Ravel, creat de Benjamin Millepied. Ambele piese beneficiază şi de talenul unor scenografi speciali. În prima, costumele şi luminile sunt opera lui Christian Lacroix, în cea de a doua, scenografia îi aparţine lui Daniel Buren.
Durata: 120 min (include 1 pauza de 20 min)
Marti, 3 iunie 2014, ora 20.30
Biletele se pot rezerva/achizitiona de la casele de bilete Sau ONLINE: www.lightcinemas.ro
Tarife: Adulti – 55 lei/pers Elevi/Studenti – 40 lei/pers

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.