Kōji Yamamura, vine la Anim’est

Yamamura- Mt HeadEdiţia aniversară Anim’est, ce sărbătoreşte 10 ani de existenţă a festivalului, îl aduce la Bucureşti, între 2 şi 11 octombrie, pe Kōji Yamamura, unul dintre cei mai cunoscuţi animatori independenţi ai momentului. Regizor, scenarist şi ilustrator, japonezul în vârstă de 51 de ani este invitat să facă parte din juriul competiţiilor de lungmetraj şi scurtmetraj şi va prezenta, de asemenea, un program de animaţii în cadrul secţiunii Minimest, dedicat celor mici, precum şi o selecţie specială de scurtmetraje pentru adulţi.

De asemenea, în cadrul festivalului, o secţiune specială va fi dedicată animaţiei norvegiene, Norvegia fiind ţara invitată la cea de-a 10-a ediţie Anim’est. Programul „norvegian“ va fi compus din mai multe scurtmetraje realizate din 1913 şi până în prezent.

Publicul prezent la cea de-a 10-a ediţie a festivalului Anim’est se va bucura, de asemenea, de o selecţie a celor mai bune scurtmetraje de animaţie produse de unul dintre cele mai importante studiouri din Franţa, Autour de Minuit. Cu un portofoliu de aproape 200 de filme, studioul a fost fondat în 2001 de Nicolas Schmerkin şi a produs Logorama, câştigător al premiului Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj de animaţie în 2010.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.