Iata casa de 10 mp cu mansarda – viitoarea locuinta individuala a studentilor suedezi

Majoritatea studentilor romani sunt obisnuiti cu ideea de trai in comun, petrecandu-si anii de studentie in camine suprapopulate, unde invata, se distreaza, gatesc si mananca impreuna cu colegii.

interior casa mica ecologica locuinta individuala studenti suedezi 10 mpStudentii suedezi sunt pe punctul de a lasa in urma acest stil de viata, schimband camerele de camin cu locuinte individuale ecologice, creatii ale unei echipe de arhitecti suedezi. In timp ce autoritatile din tara noastra gasesc cu greu bani pentru a aduce mici imbunatatiri campusurilor studentesti vechi si cu probleme, autoritatile suedeze s-au aratat incantate de creatia ecologica a arhitectilor, comandand deja primele 22 de unitati pentru unul dintre campusurile universitare suedeze.

In colaborare cu studentii Universitatii din Lund, compania de arhitectura Tengbom a conceput o casa ecologica prototip, denumita Smart Unit (unitatea inteligenta) – locuinta studenteasca individuala, cu baie, bucatarie, dormitor, spatii de depozitare si loc pentru studiu, distribuite pe o suprafata de doar 10 metri patrati.

Mobilierul din interiorul micro casei din lemn a fost proiectat ergonomic, pentru a oferi cat mai mult confort si spatiu de miscare in cei 10 metri patrati disponibili.

Astfel, bucataria care ocupa o jumatate din latura dreapta a interiorului locuintei, este prevazuta cu…

Articol integral la:
http://www.casadex.ro/2014/02/iata-casa-de-10-mp-cu-mansarda-viitoarea-locuinta-individuala-a-studentilor-suedezi/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.