Hypfest 2019: Carte, muzică & teatru

Între 20 și 22 septembrie, la Arthalle (Budișteanu nr. 10) vă invităm la prima ediție a festivalului de carte al Editurii Hyperliteratura, #Hypfest2019: întâlniri cu autorii noștri, dar și mulți invitați speciali, concerte, dezbateri și conferințe, lecturi și lansări.

Un weekend întreg, cu zece evenimente literare și nu numai: avem o conferință cu și despre bookstagrameri și booktuberi, bloggeri și influenceri de carte cu care vom sta de vorbă despre cum se promovează astăzi lectura, dar și o prezentare a principiilor de crowdfunding și cum pot ajuta ele un start-up, mai ales pe zona culturală.

Vineri seara vom avea concert acustic marca Dez, sâmbătă ne amintim de anii ’90 cu Dana Marijuana, iar duminică, în încheiere, spectacolul de teatru „Argentina în Casa Visurilor”.

Iată mai jos programul detaliat (invitații speciali de la fiecare eveniment vor fi adăugați pe parcurs):

Vineri, 20 septembrie

19:00 – 21:00: Cum se scrie un best-seller, cu Stelian Tanase

Cărțile lui Stelian Tănase se vând ca pâinea caldă, este un jurnalist și un scriitor arhicunoscut. La fel s-a întâmplat și cu „Repertoarul amorului – 69 de povești de dragoste din istoria lumii”, publicată în mai anul acesta, ajunsă imediat unul din best-seller-urile editurii. Vom căuta cu Stelian Tănase o „rețetă” a succesului titlurilor sale și vom discuta despre marile idile și amoruri ale lumii.

21:15 – 22:00: Două concerte acustice: Dez și Adame Wolf.

Sâmbătă, 21 septembrie

16:00 – 17:45: #onlinebookinfluencers

Vom afla de la cei mai influenți cititori în online cum se promovează o carte: cine sunt și „ce vor” bookstagramerii, cum fac booktuberii video-recenzii, dacă mai e relevant Facebook-ul și cum poate ajunge un titlu la o audiență cât mai mare și vom dezbate trendurile actuale online culturale.

18:00 – 18:45: Misterele Crowdfunding-ului, cu Andrei Ruse

Editura Hyperliteratura a demarat 12 campanii de crowdfunding pentru cărți, prin care a reușit publicarea și totodată promovarea lor din timp, atingând zeci de mii de urmăritori. Din experiența acestor proiecte, vom discuta despre necesitatea implicării unei comunități pentru un start-up, care sunt regulile crowdfunding-ului, care sunt avantajele și totodată problemele și, desigur, tips & tricks.
,
19:00 – 20:30: De ce iubim beletristica, cu Octavian Soviany și „Adilă” Adrian Parvu

Vom discuta pe marginea unora dintre cele mai iubite cărți de la Hyperliteratura cu autorii lor: despre romanele „Casa din Strada Sirenelor”, cu Octavian Soviany, și „Sângele apă nu se face”, debutul în proză al lui Adrian Pârvu. Discuții, lecturi, Q&A, sesiune de autografe.

21:00 – 22:00: Remembering the 90s, cu Dana Marijuana

Vom asculta celebrele hit-uri hip-hop ale anilor ’90 cântate live de Dana Marijuana, „cea mai fidelă fată”, prima cântăreață de rap din România, apoi vom sta de vorbă cu ea despre controversata ei biografie, „Poveste de cartier”, scrisă împreună cu scriitorul Andrei Ruse.

Duminică, 22 septembrie

16:00 – 17:30: Memorialul durerii, cu Lucia Hossu Longin

Vom discuta cu legendara creatoare a seriilor tv „Memorialul durerii”, Lucia Hossu-Longin, despre importanța cunoașterii și recuperării istoriei. Vom dezbate și pe marginea cărților „Oamenii mari care au făcut România Mare”, best-seller-ul Hyperliteratura al anului 2018 și printre cele mai bine lucrate proiecte dedicate centenarului, dar și „Credința nepieritoare”, titlu dedicat episopilor martiri uciși în închisorile comuniste.

17:30 – 19:00: Istoria ROCK-ului românesc, cu Nelu Stratone

S-au mai scris cărți despre ROCK-ul românesc, dar niciuna ca „Rock sub seceră și ciocan”, a lui Nelu Stratone, prima carte publicată de Editura Hyperliteratura, ajunsă deja la a III-a ediție. Vom discuta despre cenzura din comunism privind muzica, despre eroii și trădătorii de atunci, ne vom aminti fapte memorabile (despre cum „se fenta” sistemul, despre cum se fugea din țară), dar și regretabile (arestări, bătăi, personalități „dispărute”) și, dincolo de toate, despre importanța muzicii rock ca formă de libertate sub un regim autoritar.

19:00 – 20:30: Literatura marginalizaților, cu Radu Aldulescu

Vom dezbate pe marginea cărții „Rezidenți în Casa Visurilor”, al zecelea roman al lui Radu Aldulesu, considerat unul dintre cei mai buni prozatori contemporani români, dar și din istoria literaturii noastre. Inspirat de unul dintre romanele sale, Radu Aldulescu a scris și scenariul binecunoscutului film Terminus Paradis, și vom afla de la el cum este trecerea de la proză la scenariu.

20:30 – 21:15: Argentina în Casa Visurilor
Spectacol de teatru bazat pe romanul lui Radu Aldulescu, „Rezidenți în Casa Visurilor” (cu Patricia Ionescu; regia: Alina Hiristea)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.