Hotelul medieval construit in stanca – locul in care Pablo Picasso s-a indragostit pentru prima data

Un turn medieval, construit in secolul 13 de catre Normanzi, pe un promontoriu dindin localitatea Positano, este astazi unul dintre cele mai renumite si elegante hoteluri de pe coasta amalfitana a Italiei.

1-hotel torre di clavel positano amalfi italiaLa inceputul secolului trecut, scriitorul Gilbert Clavel, al carui nume il poarta astazi superbul hotel medieval, impresionat de frumusetea locului, a renovat vechiul turn, transformandu-l in resedinta privata, unde a gazduit numeroase petreceri fastuoase cu invitati celebri precum scriitorul Jean Cocteau sau celebrul pictor Pablo Picasso.

8-dormitor cu birou amenajat in stil clasic italian hotel torre di clavel positano amalfi italiaSe spune ca la una dintre acele petreceri Picasso s-ar fi indragostit de balerina rusa Olga care i-a devenit sotie si i-a daruit primul fiu.

Astazi, Turnul Clavel este un hotel de forma pentagonala cu patru nivele, cu unul dintre ele sapat direct in stanca. La interior hotelul desfasurat pe o mie de metri patrati este impartit in 8 dormitoare, 7 bai, o bucatarie, 4 terase si o multime de zone de relaxare, conectate intre ele prin culoare si pasaje, amenajate in comuniune cu marea si peisajele pitoresti din imprejurime.

Superbele terase suspendate deasupra marii, amenajate pe diferite nivele, sunt dotate cu…

Articol integral la:
http://www.casadex.ro/2014/03/hotelul-medieval-construit-in-stanca-locul-in-care-pablo-picasso-s-a-indragostit-pentru-prima-data-imagini/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.