The Garden of Eden a castigat trofeul BEST MEDIA la BJFF oferit de Radio Deea

“The Garden of Eden” este povestea lui Gan HaShlosha, cunoscut sub numele de “Sakhne”, unul dintre cele mai mari, mai faimoase şi mai vizitate parcuri din Israel.

1În timpul primăverii, verii, toamnei şi iernii pe parcursul unui an întreg, filmul prezintă o documentare asupra transformării parcului, şi cu o expresie cinematică spectaculoasă spune povestea oamenilor care vizitează parcul şi lucrează acolo: Yaacov, a cărui soţie l-a părăsit şi care de atunci a avut un trai trist şi singuratic; Athir, care plănuieşte să se mute în Canada din cauză că viaţa în Israel nu-i permite să-şi atingă potenţialul maxim; Yael, care a fost forţată să se căsătorească la vârsta de 13 ani şi a fost abuzată fizic şi mental pe parcursul mai multor ani; Itzhak, care încă nu şi-a revenit după moartea în război a fratelui său şi-şi caută refugiu în apele parcului. Acestea sunt doar câteva din povestirile captivante şi emoţionante ale persoanelor surprinse în film. Regizorul Ran Tal, care demontează şi reasamblează mitul Kibbutz-ului din filmul său “Children of the Sun”, studiază cele mai profunde părţi ale societăţii israeleşti cu umor, frumuseţe, durere şi compasiune în cea mai neaşteptată locaţie – un parc recreaţional.

critic de film

 

 

 

Revenim un urmatoarele  comunicate de presa cu detalii si galerie  foto in legatura cu festivitatea de decernare a premiilor  si un interviu in exclusivitate pentru Radio Deea ( video ) oferit de criticul de film israelian doamna  Iris Lackner

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.