Gala Femeilor Solidare sprijină prima Plajă terapeutică din Europa dedicată persoanelor cu dizabilităţi

În data de 25 noiembrie, Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa va găzdui evenimentul Gala Femeilor Solidare, în cadrul căruia se vor face strângeri de fonduri pentru prima plaja din Europa realizată pentru persoanele cu dizabilităţi.

Toate veniturile din vânzarea de bilete ale acestui eveniment vor fi direcţionate pentru amenajarea Plajei terapeutice – un concept unic în lume care îmbină zone de relaxare cu ateliere de terapie pentru persoanele cu nevoi speciale. Spectacolul va fi întreţinut de artistul constănţean Ionuţ Galani şi trupa Brio Sonores – câştigătorii emisiunii “Românii au Talent”, iar momentele de umor vor fi asigurate de cunoscuţii Romică Ţociu şi Cornel Palade.

 

              Premiu internaţional pentru Excelenţă în Tehnologie

Proiectul, iniţiat de psihologul constănţean Adrian Gemănaru, desemnat câştigător, în anul 2017, la World Autism Festival din Canada, la secţiunea Excelenţă în Tehnologie, se va întinde pe o suprafaţă de 22.000 de metri pătraţi de plajă şi va cuprinde mai multe zone terapeutice, atât pentru persoanele cu dizabilităţi, cât şi pentru turiştii aflaţi în vacanţă cu familia pe litoralul românesc.

 

              Cincisprezece personalităţi feminine vor fi premiate

În cadrul evenimentului de la malul mării vor fi premiate 10 femei cu notorietate din municipiul Constanţa, care s-au implicat voluntar în acest proiect menit să ofere o şansă la integrarea persoanelor aflate în dificultate. De asemenea, vor fi acordate şi 5 premii de excelenţă unor doamne din România pentru implicarea în cadrul acestui proiect.

Unul dintre aceste premii de excelenţă va fi acordat doamnei ministru Adriana-Doina Pană, Ministerul Apelor şi Pădurilor, condus de domnia sa, fiind partenerul principal al proiectului. ”Mă bucur că am posibilitatea să fac parte din acest proiect. Marea este a tuturor de la Dumnezeu. Este un firesc ca oricine să se poată bucura de ea”, declară Adriana-Doina Pană, ministrul Apelor şi Pădurilor.

Preţul unui bilet este de 70 lei şi poate fi achiziţionat de la casieria Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa şi de pe site-ul www.bilete.ro.

 

Echipamente terapeutice sunt inspirate după un parc celebru din S.U.A.

Parcul Terapeutic „Plaja Dizabilităţi” va cuprinde zone de șezlonguri, zone de cearșafuri, spaţii pentru terapie prin sport si muzica (meloterapie), cort spiritual, rampe de acces, scenă pentru evenimente, grădină senzorială de relaxare, punct de hidratare, locuri de joacă, ponton mobil pentru sărituri în apă, zonă de stimulare auditivă, vizuală și tactilă, alee senzorială, atelier de olărit, spaţiu pentru terapie canină cu ajutorul câinelui de terapie Sunny – certificat internaţional, scaune mobile plutitoare pentru persoanele cu dizabilități, vestiare, duşuri, toalete, cort de prim-ajutor etc.

Echipamentele terapeutice sunt inspirate după cele din Statele Unite, unde deja există mai multe astfel de parcuri terapeutice. Pentru vara 2018, organizatorii proiectului estimează că peste 200.000 de persoane cu dizabilitati şi însoţitori ai acestora vor veni să se bucure de această zonă specială de relaxare. Peste 200 de voluntari din 10 ţări din întreaga lume vor asigura buna desfăşurare a evenimentelor pe timpul sezonului estival, iar atât intrarea, cât şi toate facilităţile sectorului de plajă, vor fi gratuite.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.