Flori de Ie deschide Feeric Fashion Week 2018

blank
Cea de-a 11-a ediție a celei mai importante săptămâni a modei din Europa de Est, Feeric Fashion Week, s-a deschis cu prezentarea colecției Flori de Ie.

Cele 21 de piese de colecție au fost adunate de-a lungul timpului de Cristina Chiriac și reunite sub această denumire. Ii de borangic cusute cu fir de mătase, vâlnice somptuoase, cu broderii metalice au creat o adevărată explozie de frumuseţe şi bogăţie românească, menită să pună valorile autentice acolo unde le e locul, alături de cele mai noi creaţii vestimentare ale designerilor din toată lumea şi din toate timpurile. În anul în care România sărbătorește 100 de ani de la Marea Unire, colecția Flori de Ie a fost de departe cea mai potrivită pentru a deschide festivalul din acest an, în minunatul decor al Muzeului în Aer Liber Astra. Colecția Flori de Ie a început Anul centenar la The Bride Show Dubai, cu o colecţie de rochii diafane, cu broderii înflorate, perfecte pentru verile veşnice din Emirate, a păşit apoi pe urmele lui Gaudi la Barcelona Bridal Fashion Week, cucerind Catalonia cu materialele vaporoase şi cusăturile pline de culoare ce-au luat forma rochiilor de mireasă ca la Feeric Fashion Week să ajungă în cea mai pură formă a folclorului românesc.

Prima zi de festival a continuat la Versailles Events, unde vicepreședintele Feeric Fashion Week, Landiana, a prezentat atmosfera fashion week-urilor din întreaga lume la care a participat în 30 de fotografii printate pe suport textil cu sprijinul partenerului Printcenter. Alături de cele expoziția fotografică, invitații festivalului au putut urmări și ultimul videoclip produs de echipa Feeric Fashion Week pentru DJ-ul Claude Daniel, videoclip filmat în Uruguay. Seara s-a încheiat cu Yolo Party by Landiana, pe marginea piscinei de la Versailles Events.

Astăzi, prezentările individuale vor începe la ora 14, cu prezentarea brandului new-yorkez Kat & King, la Pasajul Scărilor în centrul vechi al Sibiului. La ora 15, designerul sudamerican Ocantos prezintă o colecție plină de culoare, inspirată din maiestuozitatea cabalinelor, la Clubul de călărie Ecvestria din Șelimbăr iar la ora 20, cei mai vechi designeri străini prezenți la Feeric Fashion Week, Charles & Ron, aduc o nouă colecție, prezentată inclusiv familiei regale a Marii Britanii, la Cercul Militar. De la ora 21, show-urile se mută în Feeric Venue, la Redal Expo. Adriana Goilav va surprinde cu un show inedit, apoi ambasadorii Feeric vor fi premiați de echipa festivalului iar seara se va încheia cu prezentarea celor 33 de designeri înscriși în concursul Feeric 33. Concurenții vor fi jurizați de juriul format din Liana Satenstein – reprezentant al Vogue USA, Riccardo Terzo – reprezentant al Vogue Italia, Diane Pernet – președinte ASVOF, Adriana di Lello – redactor șef Elle Italia și Raoul Keil – redactor șef Schon Magazine, Londra, Elisabeta Tudor – redactor șef Modzik, Tania Cursano – proprietarul IT.Elite showroom din Milano și Patricia Lerat – coordonator Designers Apartment, Paris.

A doua zi de festival se încheie la Mango Club, pe strada Av. Ilie Măcelaru, cu cea de-a doua petrecere din festival, Glam an`go.

Feeric Fashion Week are loc între 17 și 22 iulie, la Sibiu. Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.

Parteneri: Ford prin Mecatronics Sibiu, Lillet, Wella, Paese, Boromir, Redal Expo, Scoala de soferi Prima, Buonavista

Credit foto: Cristian Cojocariu – Focus Events

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.