Îti aminteşti? Eram pe un vapor.
Ne îmbarcasem pe Titanic,
Iar soarta a făcut să ne-ntâlnim,
Să ne îndrăgostim. Era sublim.
A apărut o nouă specie de poezie – poezia inspirată de film.
În anul 2017, a văzut lumina tiparului volumul de debut într-ale poeziei a autoarei Carmen Moraru, care a mai publicat șapte cărți până acum, în domenii precum beletristică, terapii alternative sau dezvoltare personală.
În paginile cărții intitulate „Odiseea marină” (care este, evident, varianta în versuri a filmului Titanic), sunt cuprinse 49 de poezii inspirate din film, din fenomenele naturii, din viață sau din sărbătorile religioase. Elementul de greutate al acestei cărți îl reprezintă poezia finală, intulată Clujule!, dedicată urbei natale, cu care autoarea a partucipat în anul 1989 la Concursul de Poezii Tinere Condeie, unde a obtinut o mentiune. Pe lângă poezia dedicată orașului natal, sunt abordate probleme de viață: dragoste, despărțire, neîmplinire, ideal, acest volum fiind unul plin de puritate și sensibilitate interioară în care ne regăsim cu toții căci – nu-i asa? – adevărata frumusețe vine din interior și este singura care durează. Nu arevârstă!
Carmen Moraru este îndrăgostită de mass-media.
După ce a lucrat ca producător de emisiuni la două televiziuni clujene, și-a infiintat propriul canal pe Youtube (2010) care a devenit, în anul 2015, broadcasting partner al filmului The Coaching Movie/Leap., primul film documentar din lume despre profesia de coach, transmițând în direct pe site-ul televiziunii sale emisiunile realizate de producătorii filmului din studiorile din Malibu, California.
În anul 2011, devine corspondent al publicatiei Radar de Media. În acelasi timp, scrie și pentru CNN iReport.
Iar în 2014 devine colaborator al Revistei International Coaching News, ediția în limba română.
În prezent, deține revista Vindecare interioară, unde publică articole de profil.
Cartea sa de poezii poate fi lecturată la Biblioteca Națională a României din capitală sau la principalele biblioteci județene din țară.