Festivalul internațional de film antropologic‎

Culese din Balkani – Festival internațional de film antropologic vă așteaptă luni, 26 februarie, de la 7 seara fix, la Cinema Muzeul Țăranului, la cea de-a doua proiecție specială de anul acesta: OAMENI ȘI FIARE, în regia lui Hanno Höfer, sub coordonarea etnologului Laura Jiga Iliescu.

Hai la film documentar. În fiecare ultimă zi de luni din fiecare lună.

OAMENI ȘI FIARE este un film documentar ce vorbește despre cercetarea statutului, real și imaginar, al lucrătorului în fier în societatea românească, din epoca preindustrială la societatea de consum.

Documentarul, complementar cărții “Oameni și fiare”, ediție bilingvă română-engleză (autori: Laura Jiga Iliescu – coordonator, Nicolae Teodoreanu și Monica Beatrice Bercovici), admirabil realizat din perspectivă etnologică și artistică de către Hanno Hoefer , este parte a proiectului de investigare a componentei imateriale pe care o presupune prelucrarea manuală a fierului.

OAMENI ȘI FIARE
Regia: Hanno Höfer
Coordonator: Laura Jiga Iliescu
Imaginea: George Oprea, Nora Agapi
Montaj: Dobrică Lospă
Muzica: Hanno Höfer
Anul producției: 2012

Filmul a fost realizat în cadrul proiectului CNCSIS.

Vedem filmul și-apoi povestim.

Culese din Balkani este un festival internațional de film antropologic, inițiat de COOPerativa Urbană și organizat împreună cu Muzeul Național al Țăranului Român, Clubul Țăranului și Asociația Ceva. 

INTRAREA E LIBERĂ CA PASĂREA CERULUI.

Ediția nr 4 va avea loc între 1 și 4 noiembrie 2018 la Cinema Muzeul Țăranului & Clubul Țăranului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.