Festivalul de teatru urban teatru sub luna prezintă premiera spectacolului „Cafeaua domnului ministru”

Teatrul InDArt prezintă duminică, 26 iulie, premiera spectacolului cu piesa “Cafeaua domnului ministru”, de Horia Gârbea, în cadrul Festivalului de teatru urban #teatrusubluna, ce se desfășoară în aer liber, la Carol53.

24 iulieComedia “Cafeaua domnului ministru”, în regia lui Bogdan Gagu, fondatorul Teatrului Independent InDArt, îi are în distribuție pe actorii Cristi Martin, Alexandra Timofte și Eliza Georgescu.
Spectacolul premieră de duminică, 19 iulie, va începe la ora 21.00 și se va desfășura, la fel ca toate spectacolele din cadrul Festivalului de teatru urban #teatrusubluna, în curtea din bulevardul Carol, numărul 53, cunoscută Bucureștenilor ca locație urbană de artă.
Nominalizată de UNITER în anul 1998 la premiul pentru “Piesa anului”, comedia este, conform spuselor autorului textului, scriitorul Horia Gârbea, “una dintre puținele comedii macabre ale dramaturgiei românești, cu situații și replici de umor negru, grotescă și absurd. Este, de fapt, o farsă macabră.”
“Cafeaua domnului ministru” este un pamflet la adresa politicului românesc contemporan – dar care, de fapt, poate fi translatată în multe alte perioade. Este o caricatură a prostiei, tupeului, absurdității și falsului celor care constituie în majoritate clasa politică românească. Acțiunea se petrece de Ziua Europei, ceea ce nu va aduce momente solemne în atmosferă, ci doar ridicol, imoralitate, minciună, șantaj, tirade împotriva jurnaliștilor și… o patroană de bordel!
Interpret al rolului Ministrului, actorul Cristi Martin este cunoscut publicului datorită rolurilor de comedie pe care le-a jucat de-a lungul anilor în teatru și televiziune – celebru fiind rolul său în reclama “Nebunul cu halatul”, precum și recentele show-uri Serviciul Român de Comedie și serialul Spitalul de demență, difuzate de ProTV și Antena1. Cristi este cunoscut și ca realizator de emisiuni (la TVR), precum și ca improvizator, alături de trupa Grupa Mică, dar și ca artist plastic.
Alexandra Timofte este, de asemenea, cunoscută ca actriță de comedie prin rolurile din aceleași show-uri de televiziune, dar și datorită rolurilor jucate ani de zile în piese montate la Teatrul Nottara și în spectacole independente. Este, de asemenea, o apreciată improvizatoare și colegă de trupă cu actorul Cristi Martin.
Eliza Georgescu este și ea o actriță foarte tânără, dar are deja un portofoliu semnificativ de roluri în televiziune și film – colaborează de ani de zile cu Prima TV, pentru show-uri de umor precum Trăsniții sau Neam legat, cel mai recent rol de film jucându-l pentru pelicula Cel ales. În plus, este și cântăreață.
Spectacolul cu piesa “Cafeaua domnului ministru” închide prima ediție a Festivalului de teatru urban #teatrusubluna, la care, în primele trei weekend-uri de spectacole, au participat aproximativ 2000 de spectatori.
La finalul festivalului, se vor putea număra șapte spectacole de teatru, din care două premiere, patru show-uri de improvizație cu trupa Grupa Mică, precum și 8 concerte acustice și cateva expoziții de artă și fotografie, toate derulate la Carol53.
Programul ultimului week-end de festival, 24-26 iulie, mai include, vineri, un spectacol de improvizație marca Grupa Mică și o reprezentație cu drama “RED”, după John Logan, care a avut premiera InDArt săptămâna trecută.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.