Femeile, de două ori mai predispuse la stres decât bărbații

Specialist: Nu doar odihna le ajută pe femei să se relaxeze, au nevoie de un întreg program de reechilibrare și armonizare sufletească

11084454_10152886673673515_1803529379_nReprezentantele sexului frumos sunt de două ori mai predispuse la stres decât bărbații, iar cercetătorii americani de la Spitalul de Copii din Philadelphia au descoperit și care sunt cauzele reale ale acestei diferențe. Potrivit acestora, un anumit hormon al stresului, cunoscut ca și CRF, la care reprezentanții sexului tare nu reacționează, indiferent de cât de mare este nivelul acestuia, are o mai mare incidență asupra sexului feminin.
Ținând cont de acest aspect, psihologii afirmă că femeile au nevoie de un tratament diferențiat atunci când vine vorba de relaxare sau de echilibrarea interioară. Specialiștii sunt de părere că nu doar odihna le ajută pe femei să se relaxeze, ci au nevoie și de comunicare, de înțelegere și compasiune din partea partenerilor pentru a se echilibra mai ușor. De cealaltă parte, bărbații pot reduce nivelul de stres prin procedee mult mai simple, chiar și prin odihnă.
În urma mai multor studii și cercetări, psihologul Mona Georgescu, specialist în psihologia femeii, a realizat un amplu program de retreat care să le ajute pe femei să treacă mai ușor peste stările de anxietate și atacurile de panică sau peste depresii. Ajuns la a șasea ediție, tabăra “SENS” – retreat de vară pentru Femei, organizat de psihologul Mona Georgescu, în parteneriat cu MinuneMică.eu – site cu resurse de psihologie, dezvoltare personala si evolutie spirituala – va avea loc anul acesta, în perioada 6-9 august, la Gura Diham.
Programul de retreat se va concentra pe teme actuale și care le apasă din ce în ce mai mult pe femei, precum: frica de singurătate, frica de îmbătrânire, relațiile de cuplu – între normalitate și patologie, sacrificiul și compromisul, minciuna și manipularea în relații, violența și abuzurile în relații, singurătatea în doi, frica de sărăcie și relația dintre carieră și viața personală. Modalitățile de lucru din cadrul programului reunesc procedee, tehnici și meditații din sfera psihologiei, a autocunoașterii, optimizării și evoluției personale, recunoscute și validate la nivel internațional. Obiectivele acestui program de retreat vizează înțelegerea și rezolvarea conflictelor interioare, purificarea sufletească, corporală și emoțională, conectarea la propria sursă de vitalitate și naturalețe, conștientizarea și gestionarea emoțiilor negative care au produs blocaje în Suflet-Minte-Corp, reprimându-le Feminitatea și potențialul natural.
“Femeile au o sensibilitate aparte, acumulează tensiuni pe care bărbații nu le interiorizează de multe ori. Femeile nu vor reuși niciodată să treacă peste anumite stări negative numai prin odihnă, ci au nevoie de un întreg program de echilibrare. Chiar dacă par, de cele mai multe ori în regulă, femeile sedimentează stări și sentimente care, la un moment dat, vor defula într-o formă amplificată. După foarte mulți ani de muncă – atat la nivel personal, cat si la nivel profesional, am reușit să înțeleg adevăratele nevoi și anxietăți ale femeilor și, cel mai important, am găsit soluții pentru rezolvarea lor. Am îmbunătățit de la an la an programul SENS, astfel încât ediția din aceasta vară a căpătat forma cea mai apropiată de perfecțiune”, declară psihologul Mona Georgescu, fondatorul și organizatorul Programului de retreat pentru femei “SENS”.
Persoanele interesate se pot înscrie pe website-ul oficial al evenimentului, http://www.minunemica.eu sau sunând la numărul de telefon 0722.501050.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.