Eveniment unic în lumea sportivilor din Europa

Sute de participanți la Maratonul Nisipului din Mamaia.

11054710_10152861117038515_743648867_oMaratonul Nisipului, singurul maraton din Europa care se desfășoară pe nisip, va avea loc în mai puțin de trei săptămâni (duminică 29 martie 2015), în stațiunea Mamaia. Până la ora actuală, aproximativ 300 de sportivi s-au înscris la inedita cursă de la Malul Mării, dintre care mulți atleți străini: din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Italia, Rusia, Republica Moldova, Nigeria, Koreea de Sud și Camerun.
Evenimentul internațional, ajuns la a doua ediție, este organizat de Asociația Sportivă “SanaSport”, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral și Radio Constanța. Maratonul Nisipului se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță, incluzând trei probe competitive (maraton, semimaraton și cursa de 10km) și cursa Family Run (aproximativ 1km), care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora.
Sponsorii evenimentului au pregătit, atât pentru participanții la cursa Family Run, cât și pentru cei înscriși la cele trei probe competitive, premii substanțiale în bani, echipamente sportive și alte premii surpriză. Valoarea totală a premiilor în bani ajunge la aproximativ 20.000 de lei, iar cei interesați se mai pot înscrie online la una din probe până cel târziu duminică, 22 martie 2015, pe site-ul oficial, www.maratonulnisipului.ro. Înscrieri se mai pot efectua și în cadrul SANAEXPO, care se va desfășura în Centrul Comercial MARITIMO SHOPPING CENTER Constanța, în zilele de 27 și 28 martie 2015, între orele 10:00 și 22:00, de unde se vor putea prelua kiturile de concurs.
Sponsori: Roxtec (sponsor oficial), Fan Courier, Autokarma, Cardinal Motors (sponsori principali), Castrol, AquaCarpatica, Isostar, Clinica OnClinic, Mr. C, ZIP Escort, Restaurant Harlequin, Adora Studio.
Parteneri media: Neptun TV, Telegraf, ProTV, Cuget Liber, Antena1, Digi TV, Dobogea TV, Litoral TV, Maritimo, Ziua de Constanța, Radio Deea, Plus Communication.
Parteneri: Centru de Psihologie Marea Neagra, RoclubMaraton, Smart Atletic
“Datorită unicității lui, Maratonul Nisipului reprezintă, pe lângă un eveniment sportiv care a mobilizat comunitatea sportivilor internaționali, dar și un mijloc inedit de promovare a litoralului românesc la nivel internațional. Ne bucurăm foarte mult că și în acest an s-au înscris foarte mulți sportivi străini și ne dorim ca de la an la an să aducem pe litoralul românesc din ce în ce mai mulți pasionați ai sportului. Am făcut primii pași, iar comunitatea internațională a sportivilor a aflat de noi și ne respectă, ceea ce este extrem de important pentru România”, declară președintele Asociației Sportive SanaSport, Daniel Antonaru.
Asociaţia Sportivă SanaSport este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în 2013, care are ca obiective majore promovarea importanței sportului pentru societate și îmbunătățirea condiției fizice și a stării de sănătate în rândul locuitorilor din municipiul Constanța. SanaSport organizează în fiecare duminică, începând cu ora 9.00, alergări de anduranță pe nisip, punctul de întâlnire fiind parcarea de la Aqua Magic din stațiunea Mamaia. Până în prezent peste 500 de iubitori ai sportului au răspuns invitației membrilor SanaSport și au rezonat cu motto-ul Asociației: “Încetează să mai fabrici scuze, aleargă pur și simplu!”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.