Connect
To Top

De Dragobete la Muzeul Satului

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită la evenimentul dedicat sărbătorii populare cunoscută sub numele de Dragobete.

Cu această ocazie, Muzeul Satului organizează o serie de acțiuni culturale care să ne aducă aminte de tradițiile care aveau loc în această perioadă: cântece, descântece și dansuri.

Sâmbătă, 23 februarie, începând cu ora 17:00, va avea loc recitalul de muzică clasică „Șoptind șoapte de amor”. Soprana Mihaela Andrei, împreună cu chitara lui Adrian Andrei, ne vor încânta inimile și auzul într-un spectacol dedicat dragostei, iar Actrița Cristina Elena Lascu ne va citi din cele mai cunoscute poezii ale lui Mihai Eminescu.

Duminică, 24 februarie, de la ora 12:00, Narcisa Mihai și Alexandru Nicolae vor interpeta descântecul de Dragobete. Programul va continua cu spectacolul „Fluieraș de soc, mult zice cu foc!” al Fluierașilor de la Dobrotești. Și pentru că nu putea lipsi muzica populară, artiștii Narcisa Băleanu, Alin Rusu, Ștefania Pârlea și Gabriel Dumitru ne vor deschide inimile cu dulcele cânt românesc. Programul se va încheia cu spectacolul ansamblului folcloric „Doina Cârcinovului” din comuna Priboieni, județul Argeș. Tot duminică, de la ora 12:00, vor avea loc atelierele de creație „Drag de Dragobete!” Înscrierea la ateliere se face la intrarea din Șos. Kiseleff nr. 28, pe baza biletului de acces în muzeu, numărul de locuri fiind limitat la 10 persoane.

În cele două zile ale evenimentului va avea loc și un târg al meșterilor populari, unde vizitatorii vor avea ocazia să întâlnească meșteri populari și artiști plastici, de la care pot cumpăra produse tradiționale: cozonac, plăcinte, turtă dulce şi, desigur, mărţişoare. Și pentru că tot este sărbătoarea dragostei, vizitatorii cu numele Draga, Drăguţa, Dragoş, Drăgan vor avea acces gratuit în muzeu pe baza cărţii de indentitate.

Mai multe detalii pe: https://muzeul-satului.ro/eveniment/de-dragobete-la-muzeul-satului/

Vă așteptăm cu drag!

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.