CURSA EROILOR la Autism 24h Marea Neagră

12 finaliști se vor lupta pentru titlul de EROU la ediția a 3-a a Ultramaratonului Autism 24h Marea Neagră”. Evenimentul se desfășoară pe nisipul din stațiunea Mamaia, este organizat de Centrul Psihologic “Marea Neagră” și are ca scop promovarea dreptului la integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilități.  

La ediția din acest an, va fi organizată suplimentar și o CURSĂ a EROILOR, unde 12 finaliști (6 băieți și 6 fete) se vor lupta până la ultima resursă de energie pentru a obține titlul de erou.

Am  selectat cei mai buni alergători de ultramaraton din competitie, care vor alerga fără pauză timp de 24 de ore pentru a obține titlul de EROU. Pentru a obține acest titlu, fetele vor trebui să alerge cel puțin 120 de km, iar băieții minim 150 de km. Pentru fete, efortul va fi cu adevărat imens, deoarece alergarea pe nisip este mult mai dificilă decât pe orice altă suprafață și solicită enorm întregul organism. Bătălia și ambiția care se va da între cele 6 fete finaliste vor fi cu adevărat epice și fiecare dintre cele 6 angrenate în compeție vor putea să-și împingă limitele umane la maxim”, declară psihologul Adrian Gemănaru, președintele Centrului Terapeutic “Marea Neagră”.

Cursa Eroilor a născut ambiții uriașe, fiecare dintre cele 6 fete, care au câștigat selecția pentru a participa în marea finală a evenimentului, sunt dispuse să lupte până la ultima fărâmă de energie, să-și acceseze acele resurse de care nu știau ca sunt disponibile în ființa umană.

Vacanță la Roma pentru eroi

Primele 3 locuri vor fi premiate de către partenerul principal al evenimentului, Kaufland, care va oferi 3 vacanțe în cuplu într-una din cele mai frumoase locații turistice din Europa, capitala Italiei – Roma.

 „Sprijinim de doi ani ultramaratonul Autism 24h Marea Neagră pentru că este un eveniment cu o misiune de incluziune socială prin sport. Ne place în mod deosebit cursa Eroilor pentru că este o provocare ieșită din comun. Ținem pumnii tuturor participanților din competiție să-și demostreze abilitățile.”, declară Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Fiecare dintre fetele finaliste va avea la linia de start o cutie specială, personalizată, în care își va putea strânge jetoanele cu numărul de kilometri alergați, iar la fiecare 2 ore, în Piațeta Perla, va fi afișat numărul de kilometri strânși de fiecare EROU.

“Pentru cele 6 fete aflate în compeție directă, cele 24 de ore vor fi cu adevărat istovitoare și fiecare dintre ele va încerca să-și depășească limitele. Indiferent de locul pe care se vor clasa la sfârșit, pentru a obține titlul de EROU fetele vor trebui să depășească baremul de 120 de km alergați pe nisip”, declară psihologul Adrian Gemănaru, organizatorul evenimentului.

Ne mai desparte o lună până la marea provocare

Startul va fi dat sâmbătă 04 mai, la ora 10, din Piațeta Perla – Mamaia, iar traseul va avea o distanţă de 3 kilometri. Fondurile strânse în urmă evenimentului vor susține proiecte destinate copiilor diagnosticați cu autism.

Evenimentul se va bucură de prezența celui mai cunoscut robot din întreagă lume, Robotul NAO. Acesta a fost prezent în peste 200 de țări din întreagă lume, vorbește 20 de limbi de circulație internațională, iar în 2019 va fi mascota evenimentului. Copiii prezenți vor putea pune întrebări, dansa sau interacționa în mod direct cu cei doi roboți NAO aflați în România.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.