Curs de scenaristică, ediția a 5-a

Începe cea de a 5-a serie a cursurilor de scenaristică, adresate celor care vor să scrie scenarii de ficțiune, să înțeleagă și să aplice mecanismele care stau la baza unui film și care reprezintă primul lui suport și unul dintre cele mai importante.

Cursul se adresează în egală măsură și celor care vor să privească și să evalueze filmele cu un ochi profesionist.

Tutorele acestui curs este Cecilia Ștefănescu, cunoscută scenaristă și scriitoare, autoarea a cărții „Legături bolnăvicioase“ și a scenariului după care a fost făcut filmul „Legături bolnăvicioase“ (r. Tudor Giurgiu). A mai semnat scenariile pentru scurt metrajele „Ferdinand 13“ (r. Cecilia Ștefănescu) și „Morski Briz“ (r. Cecilia Ștefănescu), selecționate în festivaluri de film precum Sarajevo Film Festival, Zagreb Film Festival, TIFF etc.

Modulul este structurat într-o parte teoretică (structura dramaturgică a scenariului, dezvoltarea ideii, alegerea, dezvoltarea și funcția personajelor, plot points etc.), cît și într-una practică (vizionare și discuții asupra unor filme-reper, ilustrative, ale cinematografiei, dezvoltarea pe etape a propriilor scenarii, discuții asupra scenariilor).
Dacă (vă) știți talentați, cu idei, cu scenarii în cap care nu și-au găsit încă o formă vie, dacă aveți un spirit ascuțit al observației, sînteți curioși și curajoși, acum e prilejul să ieșiți la lumină.
Vor fi 12 întîlniri săptămînale, pe durata a 3 luni de zile, la sfîrșitul cărora fiecare cursant va produce un scenariu de lung-metraj eligibil pentru concursurile de scenarii.
Pachetul de 12 ședințe costă 1200 lei.

Prima  sedința va avea loc marţi, 5 martie 2019 la 19:00 – 22:00 – organizat de AdLitteram.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.