Secretele celor mai reușite petreceri, dezvăluite de cei mai buni creatori de evenimente

enter
Logo Enter

Într-o perioadă în care industria de clubbing este tot mai dezvoltată, devine tot mai greu organizarea unor petreceri care să fie o experiență cu adevărat memorabilă pentru clubberi și care să-i determine să revină mereu în același loc.

Publicația Mix Mag a vorbit cu trei dintre creatorii celor mai de succes concepte de “clubland”, iar aceștia au explicat cum au reușit să câștige aprecierea clienților.

 

Proiectul ENTER

enter blue print
ENTER blueprint

 

În anul 2012, DJ-ul Richie Hawkin, de 44 de ani, a lansat conceptul ENTER în clubul Space din Ibiza. Astfel, el a oferit clienților o combinație seducătoare de muzică techno futuristă, influențe japoneze și stil noir.

Richie a vrut să ofere un stil complet nou, diferit de tot ce poate fi găsit în alte cluburi din Ibiza, unde petrecerile sunt îngrămădite de obicei în doar una sau două camere, iar muzica ascultată este cam peste tot aceeași. Piața era saturată de această rețetă. Iar amatorii de distracție nu aveau parte de nopți memorabile, ci de experiențe comune, spune Richie.

Clubul Space i-a oferit lui Richi posibilitatea să-și pună în aplicarea ideile inedite, pentru că asigura un spațiu cu mai multe zone bine delimitate. Astfel, El Salon a devenit locul perfect pentru un mic bar de sake, terasa de pe acoperiș era ideală pentru scena de dans, Terasa Sunset a fost aleasă pentru a oferi o experiență muzicală interactivă, pentru Discoteca a fost aleasă doar muzică techno, iar pentru Terrraza muzică house.

club ENTER, Ibiza

Inițial, conceptul ar fi trebuit să se numească Enter The Void, dar după mai multe discuții cu prietenii, Richie a decis să-l scurteze, apărând astfel mult-apreciatul ENTER.

Potrivit lui Richie, conceptul este la fel de important ca și muzica. Toate detaliile contează pentru a oferi clienților o atmosferă de neuitat. Echipa lui, care a transformat în realitate conceputul ENTER este formată din peste 90 de oameni, organizați în echipe responsabile cu diferite aspecte ale proiectului.

Proiectul Warehouse

Sacha Lord-Marchionne, alături de Sam Kandel, au pus bazele Proiectului Warehouse, devenit deja celebru printre amatorii de petreceri din Manchester. Petrecerile concepute de el sunt organizate în locuri abandonate și conțin o combinație de muzică house și techno.

Spre deosebire de clasicele cluburi, petrecerile lui Sacha au loc în depozite, iar ideea a luat naștere în anul 2006.

depozit, petrecere club The Warehouse Project

Desigur, cheltuielile pentru un astfel de proiect sunt foarte mari, la un eveniment ajungând să lucreze chiar și 200 de persoane.

Proiectul Hydra

Ajay Jayaram și Dolan Bergin au lansat în anul 2012 renumetele petreceri Hydra. Abia în anul 2014 aceste petreceri au ajuns să fie organizate într-un singur loc din Londra, Studio Spaces E1. Ziua, aici este un studio fotografic profesionist, iar noaptea, spațiile sunt transformate în loc de petreceri. Conceptul lor a fost stimulat și de succesul obținut de Proiectul Warehouse.

hydra
HYDRA – blueprint

 

 

Sursa: Mix Mag

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.