Cum iti poti construi o casa cu doar 8000 de euro

Ce poti face dintr-o platforma auto dezafectata, cativa metri cubi de cherestrea, 40 de paleti din lemn vechi, diverse obiecte si materiale reciclate si multa imaginatie?

34-casuta lemn de 8000 euro din materiale reciclateO casuta ergonomica si ecologica, ideala pentru o persoana sau chiar un cuplu tanar.

Macy Miller, o tanara arhitecta din Statele Unite si-a vazut visul de a avea o casuta devenit realitate dintr-un buget de doar 8000 de Euro, bani din care nu si-ar fi permis vreodata achizitionarea unui apartament sau a unei locuinte gata construite.

35- corpuri iluminat decorative suspendate deasupra blat lucru bucatarieConstructia a durat aproape 10 luni, contrar estimarilor tinerei sale proprietare, dar asteptarea a meritat cu varf si indesat, la final, casuta intrunind toate cerintele unui trai confortabil.

La varsta de 27 de ani, proaspat divortata arhitecta Macy Miller a mai primit o lovitura, devenind somera. In acel moment, fortata de imprejurari si nedorind sa-si cheltuiasca bruma de bani cu care ramasese in urma partajului, tanara a decis ca este momentul sa-si construiasca o locuinta, cat de mica, dar care sa-i apartina in totalitate. In scurt timp, profitand de cunostintele in domeniul arhitecturii, si-a schitat proiectul viitoarei case, pornind de la ideea unei rulote, iar in 2011 a demarat constructia propriu-zisa.

Asadar, a cautat o platforma auto veche care a devenit baza casei. A gasit-o la putin peste 350 de euro, a podit-o cu cherestrea, a izolat-o corespunzator, a montat incalzirea electrica radianta; cu alte cuvinte, a pregatit-o pentru a incepe ridicarea structurii din lemn a casutei cu suprafata de doar 60 de metri patrati.

Pentru a economisi cat mai multi bani, Macy s-a incapatanat sa se ocupe chiar ea de cea mai mare parte a constructiei, insa a acceptat bucuroasa ajutorul familiei si prietenilor, de fiecare data cand i-a fost oferit. Tanara arhitecta s-a ocupat pana si de trasarea si montarea instalatiei electrice a casei, chiar daca nu mai facuse asta niciodata. In acest sens, si-a cumparat un ghid al electricianului, din care a invatat ce anume trebuie sa faca si, cu destule emotii, a reusit sa duca sarcina la bun sfarsit.

Articol integral la:
http://www.casadex.ro/2013/12/cum-iti-poti-construi-o-casa-cu-doar-8000-de-euro-detalii-si-imagini/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.