Cum îşi adaptează TVR grilele de programe în perioada epidemiei coronavirus

Ştiri şi informaţii de ultimă oră, la TVR 1. Programe pentru copii şi tineri, la TVR 2.  Teleșcoală în limba minorităților, cultură şi educaţie pentru toţi, la TVR 3 – Cum îşi adaptează TVR grilele de programe în perioada epidemiei coronavirus.

TVR 1 – prima sursă de informare

La TVR 1, telespectatorii află primii, din surse oficiale, ultimele noutăţi şi informaţii verificate. Promovând un jurnalism responsabil, reporterii şi realizatorii TVR aduc telespectatorilor, de-a lungul întregii zile, ştiri şi materiale jurnalistice actualizate, despre evoluţia epidemiei coronavirus atât la noi în ţară, cât şi în străinătate şi prezintă informaţii de interes pentru toate categoriile de public.

Românii din întreaga ţară, dar şi din diaspora găsesc informaţii verificate, din surse oficiale, în ediţiile zilnice de Telejurnal de la TVR.

La TVR 1, telespectatorii au 8 ediţii Telejurnal, programate de-a lungul întregii zile, inclusiv pe spaţiile consacrate ale altor emisiuni (cum ar fi Matinalul sau Ca’n viaţă).

În această perioadă, cele mai noi şi importante ştiri pentru români sunt transmise la TVR 1, de luni până vineri, în Telejurnalele de la orele 7.00, 8.00, 9.00, 10.00, 12.00, 19.00, 20.00 şi 23.00. Sâmbăta şi duminica, Telejurnalul este transmis de TVR 1 la 14.00, 19.00 şi 20.00.

Pe lângă jurnalele de ştiri, la TVR 1 sunt difuzate ediţii speciale zilnice (ora 13.00 – când se comunică datele oficale referitoare la evoluţia îmbolnăvirilor) şi/sau ori de câte ori autorităţile au de făcut anunţuri importante pentru români.

 România 9, emisiune gazduita de Ionut Cristache si difuzată de TVR 1 în direct de luni până joi, ora 21.00, completează cu dezbateri în profunzime ştirile momentului, analizand impactul social si economic al pandemiei incadrul unor serii de interviuri live cu oficialitatile si specialisti din domeniul sanatatii.

Informaţii de ultimă oră şi cele mai importante ştiri, dar şi anunţurile oficiale de ultim moment ale autorităţilor de la noi din ţară pot fi accesate pe stiri.tvr.ro, portalul de ştiri al Televiziunii Române.

TVR 2 – programe pentru copii şi tineri

Aşa cum ne-am obişnuit, la TVR 2 este „Teleşcoala”, cu lecţii televizate pentru elevii aflaţi în pragul susţinerii examenelor de Evaluare şi Bacalaureat.

Clopoţelul sună, de luni până vineri, de la ora 9:00 pentru clasele a VIII-a şi de la ora 15:00 pentru elevii claselor a XII-a.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.