Cum amenajezi o gradina salbatica in curtea casei

O gradina perfecta nu este musai un spatiu in care straturile cu flori atent oranduite sunt strajuite de borduri aliniate la milimetru, alaturate unui gazon impecabil, in care fiecare fir de iarba are lungimea potrivita.

 

terasa inconjurata de plante salbatice decor gradina imitatie peisaj padureO gradina perfecta poate fi si locul in care, odata ajuns, ai senzatia ca te afli intr-un loc salbatic, neatins pana acum, in care plantele, florile si iarba par crescute fara ajutor, complet dezordonate si in acelasi timp intr-o perfecta armonie, pe care doar natura ar putea s-o creeze.

O astfel de gradina este potrivita mai ales pentru curtile rustice si traditionale, unde elementele decorative moderne si plantele exotice nu-si gasesc locul. Desi amenajarea unei gradini care sa imite un peisaj natural cere multa pricepere – cu rabdare – se poate realiza.

colt gradina amenajat salbaticDaca te-ai mutat de curand la casa, iar terenul care o inconjoara n-a fost amenajat inca, fiind plin de ierburi si copaci de padure, te poti considera norocos – ai deja “fundatia” pentru amenajarea unei gradini salbatice. Cu siguranta vei avea nevoie sa pavezi anumite portiuni din curte si in special din jurul casei, dar poti pastra o portiune pe care sa o transformi in micul tau colt de rai, in care sa te refugiezi de agitatia vietii cotidiene.

Cum obtii o gradina cu aspect salbatic:

Inainte de a porni la drum, ar trebui sa stabilesti cum vrei sa arate mica ta gradina salbatica, ce peisaj natural vrei sa imite: un camp inflorit, o poienita din padure, o frantura de munte sau o oaza de verdeata pe malul unei ape? Odata stabilit acest lucru, vei sti ce ai de facut. De pilda, pentru obtinerea unei poienite de padure…

Articol integral si imagini la:
http://www.casadex.ro/2014/05/frumusetea-naturii-cum-amenajezi-o-gradina-salbatica-in-curtea-casei-imagini/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.