Concert de Martisor la Ploiesti – foto –

Oferit Doamnelor şi Domnişoarelor, de Corala I.Cr.Danielescu, dirijor: Valentin Gruescu la Palatul Culturii – sala Marii Uniri – 

8 Martie e deja în calendarul sufletelor noastre, ca simbol de dragoste pentru tot ceea ce avem mai bun şi mai frumos în viaţă: fiinţa dragă de lângă noi – Mama, Soţia, Sora, Prietena, Colega…” În aceasta minunată seară, Corala noastră încearcă, cu emoţie şi bucurie, o declaraţie muzicală de dragoste şi preţuire pentru Dumneavoastră. Ne-am dori să fim trubaduri, poeţi înflacăraţi, cavaleri înaripaţi, ne-am dori, fie şi pentru un minut, să fim Zei a Dragostei, spre a vă aşterne, la picioare, o parte din cele mai frumoase creaţii muzicale, într-un cuvânt un concert despre Dragoste.
De 43 de ani,de când fiinţăm drept Corala Danielescu, până nu de mult pe lângă Casa de cultură a sindicatelor, ne-am înţeles conştiicios rostul de a răsplăti prin Artă, sincer şi competent făcută, încrederea şi preţuirea Dumneavoasră. Împreună cu Directorul nostru onorific, dl.Ioan Bălcinoiu – recent pensionat – Corala Danielescu a scris şi scrie file de istorie în cultura corală românească, reprezentativitatea sa, la nivel naţional şi european, fiind deja un fapt recunoscut unanim. Suntem convinşi că împreună cu noul nostru director, Dragoş Grigorescu, vom duce mai departe faima muzicii corale româneşti…”, a spus prezentatorul spectacolului, prof. George Enescu.
Cu maestrul Valentin Gruescu – la pupitru, şi cu Mihai Măniceanu – pian, Corala Danielescu a oferit publicului prezent în Sala Marii Uniri din Palatul Culturii Ploieşti, un periplu muzical – universal şi naţional -, gândit ca un buchet de mărgăritare închinat drept ofrandă Reginelor Sufletelor Noastre.

Pentru Radio Deea – fotoreporter Marius Stefanescu  😉

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.