Comisarul Internațional al UCI ajunge în România

blank

Promovarea litoralului românesc printr-un eveniment sportiv internațional, pe o plajă sălbatică

11097152_10152893965673515_194143184_oLa sfârșitul lunii aprilie, litoralul românesc va fi în centrul atenției mondiale, deoarece organizează Beach Race XCO, un inedit concurs de ciclism MTB, care face parte din circuitul internațional de evenimente sportive ale Uniunii Cicliștilor Internaționali. Competiția va avea loc în data de 25 aprilie 2015, pe plaja sălbatică din comuna Corbu și va alinia la start câteva sute de pasionați ai sportului pe două roți.
Manifestarea sportivă, singura din Europa care se desfășoară pe nisip, se adresează, atât cicliștilor profesioniști, cât și amatorilor, iar participanții vor acumula puncte UCI pentru Olimpiada de la Rio de Janeiro din anul 2016.
Traseul are o lungimă de 4,1 km, jumatate fiind pe plaja și cealaltă jumatate pe coasta de acces pe faleză. Pe lângă tradiționalele premii pentru cele șase categorii și importantele puncte pentru Olimpiada de la Rio 2016, sponsorii vor acorda și premii speciale (fairplay, pentru persoane cu dizabilități, cel mai tânăr concurent, cel mai în vârstă concurent și o tombolă dedicată tuturor concurenților).
La eveniment va fi prezent și olandezul Birkeland Bjorn, Comisarul Internațional al Uniunii Cicliștilor Internaționali.
Plaja Corbu, situată la 8 km nord de stațiunea Mamaia, în vecinătatea orașului Năvodari, este considerată de specialiștii în turism ca fiind “o alternativă mai liniștită și, totodată, mai salbatică a stațiunii Mamaia”. Plaja Corbu este, fără doar și poate, o oază de vis pentru cei care doresc să audă doar valurile mării, nicidecum muzica din cluburi sau zgomotul mașinilor. În apropiere se află Aeroportul Mihail Kogălniceanu și Cetatea Histria. Deoarece din dreptul comunei Corbu începe oficial “Rezervația Deltei Dunării”, aceasta mai poartă numele de “Ancora Deltei”.
Înscrierile online se pot face pe website-ul oficial http://www.mtbpeplaja.ro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.