CM 2014: Elveția – Ecuador 2-1. Victorie in ultima secunda

ELV-ECU Elvetia a trecut de Ecuador cu 2-1 in primul joc al grupei E la Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia.

Golurile au fost marcate de Enner Valencia, pentru ecuadorieni si de Mehmedi, plus Seferovic pentru europeni, ultimul marcand in chiar ultima secunda de joc.

Prima parte le-a apartinut celor din Ecuador, care au jucat rapid, au surprins cu faze ofensive de mare finete si au pus in dificultate o aparare si o echipa in general poate molesita a Elvetiei.

Golul a venit relativ repede, in minutul 20, cand Enner Valencia relua cu capul in poarta, la o faza fixa, dupa o lovitura libera.

Elvetienii nu se gaseau, nu comunicau cum trebuie pe gazon si aveau sa incheie o prima repriza in dificultate, condusi pe tabela, e drept ca la limita.

Dupa pauza, Hitzfeld a mutat primul si l-a introdus pe Mehmedi pe gazon. Acesta nu l-a dezamagit si dupa nici 120 de secunde a egalat la unu. Dupa un corner batut de Rodriguez, Mehmedi, introdus in locul lui Stocker, a reluat cu capul asemanator lui Valencia, la aceeasi poarta chiar ca ecuadorianul.

La 1-1, Elvetia era echipa care venea din spate, echipa care avea intaietate, echipa care punea presiune.


Acest lucru nu a fost suficient pentru inca un gol rapid, asa ca repriza a continuat sa fie fluenta, aparand apoi alte ocazii, de o parte si de alta.

Hitzfeld a mai lovit o data decisiv totusi, cand l-a introdus pe Seferovic in locul lui Drnic.

Primul a marcat in ultima secunda a partidei, dupa un contraatac de zile mari, in care a primit finalmente o minge in cativa metri si l-a invins fara mila pe Dominguez.

O victorie sperata de prea putin fani helveti la un moment dat, victorie care o face pe Elvetia o mare favorita la calificarea in optimi, cel putin de pe locul 2.

ECHIPELE DE START:

Elvetia (4-2-3-1): Benaglio – Lichtsteiner, Djourou, Von Bergen, Rodriguez – Inler, Behrami – Shaqiri, Xhaka, Stocker – Drmic.

Antrenor: Ottmar Hitzfeld.

Ecuador (4-4-2): Dominguez – Paredes, Guagua, Erazo, W. Ayovi – Valencia, Noboa, Grueza, Montero – E. Valencia, F. Caicedo.

Antrenor: Reinaldo Rueda.

Arbitru: Ravsan Irmatov (Uzbekistan).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.