Clara Vodă, interpretare strălucită în producția spaniolă Noaptea vine în India

blank

Filmul va rula pe marile ecrane din 5 decembrie .

Noaptea vine in IndiaLungmetrajul Noaptea vine în India/ Anochece en la India, de Chema Rodríguez, o coproducţie Spania- România- Suedia, va intra în cinematografele din România pe 5 decembrie.
Filmul spune povestea lui Ricardo (Juan Diego) care, în tinereţe, ducea tineri hippie în India, cu duba. El şi-a petrecut, însă, ultimii zece ani de viaţă într-un scaun cu rotile din cauza unei boli incurabile. Pentru că ultima lui dorinţă este să moară pe malul fluviului Gange, va face o ultimă călătorie în India, alături de asistenta lui din România, Dana, interpretată de Clara Vodă.
Filmul a obținut două trofee importante la Festivalul de Film Spaniol de la Málaga, pentru cel mai bun actor (Juan Diego) și pentru cel mai bun montaj (José M. G. Moyano).
“Când mă întreabă cineva despre genul filmului ”Noaptea vine în India”, nu știu ce să răspund. Ar putea fi o aventură dramatică cu accente de comedie sau o comedie dramatică în contextul unei aventuri de inițiere”, a povestit Chema Rodríguez.
Aventura lui Ricardo și personajul din film sunt povești reale. Filmuleste o ecranizare a cărții ”Noaptea vine în Kathmandu” publicată de regizor în 2003 și prezintă povestea lui Lorenzo del Amo.
Lorenzo a trăit în India în anii 70, țara unde a cunoscut-o pe Adinda, femeia care a inspirat caracterul ”fantomă” al Gadhali. Alături de ea a trăit cei mai fericiți ani din viața până când aceasta l-a părăsit pentru un nord-american cu o situație materială mai bună și un aspect mai puțin hippy decât al lui Lorenzo. Întors în Europa, Lorenzo a cumpărat o dubă și a început o afacere în turism, inițial destinațiile vizau țările din Estul continentului, mai târziu extinzându-se și în Africa. Acolo, în timp ce înota în râul Niger, a avut un accident și a devenit paraplegic. De atunci, el este într-un scaun cu rotile și visează să se întoarcă în India.
Colaborarea dintre regizor și Clara Vodă a fost una extrem de reușită.
”Clara Vodă este o actriță superbă, un om incredibil de sensibil, iardin momentul în care am văzut-oîn “Eu când vreau să fluier, fluier”, am știut că ea trebuie să fie Dana. La fel cum am vrut ca Juan Diego să fie Ricardo, de la bun început, Clara a fost prima și singura mea opțiune pentru Dana. Interpretarea și capacitatea ei de a transmite sentimente într-un mod natural, fără a vorbi, folosindu-și doar ochii și expresia ei… Am văzut și alte filme din filmografia ei și a fost o mare plăcere să lucrez cu ea. Interpretarea ei din “Noaptea vine în India”, unde are un rol principal, este genială. Filmul nu ar fi fost la fel fără ea”, a completat regizorul.
“Noaptea vine în India” este primul lungmetraj de ficţiune al lui Chema Rodriguez, după ce a realizat peste 50 de documentare de televiziune şi trei documentare pentru cinema.
Filmările s-au desfășurat în România (Strada Film), Turcia, Spania şi India.
„A fost palpitant să filmăm o parte din ”Noaptea vine în India” în București, astfel am avut ocazia să cunosc foarte multe persoane talentate. Îmi place foarte mult cinematografia română contemporană, admir generația tânără de cineaști români (Cătălin Mitulescu, Florin Șerban, Cristi Puiu, Cristian Mungiu etc)”, a declarat Chema.
Filmul va rula începând din 5 decembrie la Noul Cinematograf al Regizorului Român, fiind distribuit de Strada Film Internațional.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.