Celebrăm Centenarul Marii Uniri în alergare

Peste 1.000 de sportivi profesionişti şi amatori din România şi din străinătate vor purta tricoul tricolor la a V-a ediţie a Maratonului Nisipului, pentru a celebra 100 de ani de la Marea Unire. Evenimentul sportiv internaţional va avea loc în data de 25 martie 2018, pe plaja din staţiunea Mamaia.

Prin acest gest, organizatorii îşi doresc să transmită  românilor de pretutindeni un mesaj de unitate şi mândrie. Mai mult decât atât, la competiţia sportivă s-au înscris deja  un grup semnificativ de sportivi din Republica Moldova, care îşi doresc să sărbătorească, prin alergare, alături de fraţii lor din România şi să sublinieze legăturile puternice pe care o are “aceeaşi naţiune despărţită de o graniţă”, după un secol de la Marea Unire.

“Anul 2018 are o însemnătate aparte pentru toţi românii de pretutindeni, deoarece se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. Cu acest prilej, am pregătit o surpriză pentru toţi participanţii la Maratonul Nisipului ediția a V-a. Cei peste 1.000 de sportivi amatori şi profesionişti vor alerga cu un tricou tehnic care poartă însemnele tricolorului, care simbolizează principiul egalității şi iubirea pe care o purtăm pentru toţi românii aflaţi în toate colţurile lumii. Am primit cu bucurie vestea că, şi în acest an, va participa un număr foarte mare de sportivi de peste Prut, astfel încât simbolistica Marii Uniri să fie şi mai profundă”, declară Daniel Antonaru, preşedintele Asociaţiei “SanaSport” şi organizatorul evenimentului internaţional “Maratonul Nisipului”.

Cinci probe şi un cros pentru părinţi şi copii

Maratonul Nisipului se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță, și conține patru probe competitive (5 km, 10 km, maraton și semimaraton) și crosul Family Run (aproximativ 1km) – care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora și împreună de a ajuta la   reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța prin proiectul social inițiat de către  Asociația “Dăruiește Aripi”.

Evenimentul internațional “Maratonul Nisipului”, aflat la a cincea ediție, este organizat de Asociaţia “SanaSport” şi Radio România Constanţa, în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Primăria Constanţa şi Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral. Proiectul sportiv este unul dintre primele competiţii sportive de anduranţă din Europa care se desfăşoară integral pe nisip şi, în acelaşi timp, un mijloc inedit de promovare a sportului de masă și a litoralul românesc la nivel internațional.

Cei care încă mai stau pe gânduri se mai pot înscrie până la 11 martie 2018 pe website-ul evenimentului www.maratonulnisipului.ro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.