Bursă pentru designerii români la Feeric Fashion Week- foto –

Feeric Fashion Week și Istituto Europeo di Design din Milano oferă o bursă completă unui designer român sau unui designer înscris la Feeric Fashion Week.

Vedeta americană Derek Warburton va prezenta Gala Feeric.
Pentru prima dată în istoria prezentărilor de modă din România, pe pasarelă va defila și un model transgender, Petr Nitka.

 

Cu fiecare ediție, Feeric Fashion Week depășește noi și noi granițe internaționale, consfințind faptul că săptămâna modei din România este cea mai importantă din întreaga Europă de Est, atât prin numărul designerilor înscriși cât și prin calitatea colecțiilor prezentate, dar mai ales prin parteneriatele internaționale dezvoltate de la an la an. Ediția aniversară a Feeric Fashion Week vine cu o veste imensă pentru designerii români dar și pentru designerii străini înscriși în cadrul ediției din acest an. Feeric Fashion Week a încheiat un parteneriat cu Istituto Europeo di Design din Milano, una dintre cele mai prestigioase școli de profil din lume, pentru a contribui activ la dezvoltarea industriei și în România. Institutul milanez oferă în urma unui concurs o bursă pentru cursurile de vară ale institutului, valabilă în anul 2018. În concurs se pot înscrie toți designerii cu naționalitate română, între 18 și 99 de ani precum și designerii Feeric. Ei vor trebui să înscrie în concurs o colecție „capsulă”, pentru sezonul primăvară-vară, care să conțină cinci piese, bărbați, femei, copii sau unisex. Colecția trebuie să exprime viziunea autorului asupra tradițiilor italiene, cultură, limbă sau valorile acestei nații. Înscrierile în acest concurs se pot face până în data de 10 iulie iar materialele solicitate se pot încărca pe site-ul IED, http://www.ied.edu/. Juriul va fi format din mai mulți profesori ai institutului și va fi prezidat de Giovanni Ottonello, directorul de creație al IED.
Granițele Feeric Fashion Week nu se confundă însă doar cu cele ale Europei pentru că ediția din acest an are o bază solidă și peste ocean, în Statele Unite ale Americii. Vedeta americană Derek Warburton este invitatul special al ediției aniversare a Feeric Fashion Week, el urmând să fie și prezentatorul Galei Feeric ce va avea loc în ultima zi a festivalului, 22 iulie, în Piața Mică, pe pasarela suspendată paralelă cu Podul Minciunilor. Derek este proprietarul și directorul de creație al revistei Lapalme Magazine, revistă distribuită pe ambele coaste ale Americii, în special în New York și Los Angeles. Warburton este un obișnuit al televiziunilor americane, cu apariții constante pe Fox și NBC și cochetează cu producțiile TV, a apărut în serialul The Real Housewives of New York și a prezentat emisiunile UK`s Fashion Avenue și Style`s Big Boutique. Este brand ambasador pentru Old Navy sau Lancome și editorialist al revistelor Maxim, Ocean Drive Style Interview Magazine și a fost style director pentru West East din Hong Kong. Vedeta americană va fi prezentă pe întreaga durată a festivalului.
Cea de-a 10-a ediție a Feeric Fashion Week vine cu o nouă premieră. Pentru prima dată în România, în cadrul evenimentelor de fashion, pe pasarelele festivalului din acest an va defila și unul dintre puținele modele transgender din lume, Petr Nikta. Petr este născut în Cehia și și-a făcut debutul în lumea modelingului pe scena South Africa Fashion Week. De atunci a trecut prin mai toate marile evenimente ale modei, ultima sa apariție fiind în India, la Lakme Fashion Week Summer Resort, în urmă cu câteva luni. „Întotdeauna m-am simțit diferit. M-am simțit ca o fată de când mă știu, chiar și figura mea e mult mai apropiată de trăsăturile feminine. Să fac parte din industria internațională a modei îmi oferă oportunitatea să fiu exact cine sunt și să devin un model pentru alți transgenderi din întreaga lume. Vreau să le arăt tuturor că să fii diferit e extrem de plăcut. Mă bucur nespus că pot face parte din Feeric Fashion Week și că sunt primul model de gen neutru ce participă în acest festival. Vreau să arăt oamenilor din Balcani și din Estul Europei că trebuie să fie exact ceea ce sunt și că nu au niciun motiv să își ascundă trăirile interioare. E momentul să distrugem preconcepțiile despre ce înseamnă să fii diferit”, spune Petr Nikta.
Feeric Fashion Week va avea loc anul acesta între 17 și 23 iulie, la Sibiu. Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.