ART WALK Street-Aws in Piata Revolutiei /2018

În perioada 28–29-30 septembrie 2018, orele 10.00-20.00 în Piaţa Revoluţiei va avea loc cea de-a 7-a ediţie a primului festival outdoor de arta din România, Art Walk Street AWS, un concept cultural cu totul nou în România dedicat sustinerii tinerilor artişti şi manifestărilor de tip urban-art.

Art Walk Street AWS se doreşte a fi cel mai mare festival outdoor de(spre) artă din România ce îşi propune ca pe termen lung să devină motivul întâlnirii lumii artistice şi al exprimării libere, un schimb cultural şi expunere pentru arta contemporană, cu recurenţă anuală, accesibilitate pentru publicul larg şi vizibilitate internaţională.

Misiunea noastră este aceea de a crea o mai bună deschidere către artă şi viaţa culturală pe de o parte şi pe de altă parte de a creşte vizibilitatea artiştilor din România, atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional, în solidaritate cu toate instituţiile publice din domeniu.

Pentru că 2018 este anul centenar, am ales să ne întoarcem în Piaţa Revolţiei unde va avea loc cea de-a 7-a ediţie a primului festival outdoor de artă din România, Art Walk Street AWS.

Proximitatea faţă de Palatul Regal, actualmente Muzeul Naţional de Artă al României şi faţă de Ateneul Român are şi un sens simbolic, omagiază transformările culturale pe care le-a adus Carol I Bucureştiului şi României, astfel Art Walk Street AWS va fi, cu siguranţă, un eveniment outdoor de(spre) artă neconventional de neratat.

#Noutatea celei de-a 7-a ediţii a primulul festival outdoor de artă din România, este aceea că se va desfășura în partenerit cu Qreator by IQOS, cel mai nou hub al creativităţii din Bucureşti, dedicat comunităţilor de creatori din România. Aşadar desfășurarea festivalului va avea loc atât în 2 locatii outdoor si 1 locatie indoor:
– Locatia 1 outdoor- zona pietonala din Revolution Square, Bucharest (mai exact spatiul pietonal de la baza statuii ecveste a lui Carol I); aceasta zona va fi dedicata amplasarii exclusiv -picturilor;
– Locatia 2 outdoor- zona pietonala din jurul celui mai nou hub de creativitate din Bucuresti, Qreator by IQOS (mai exact zona pietonala aferenta cladirii Qreator din str. Aviatorilor nr.8A); aceasta zona va fi dedicata amplasarii exclusiv creativilor de instalatii de arta si sculpturilor.
– Locatia 3 indoor- cel mai nou hub de creativitate din Bucuresti, Qreator by IQOS; locatie dedicata amplasarii exclusiv lucrarilor de arta (picturi si sculpturi) semnate de artisti consacrati atat din tara cat si din strainatate.

#AGENDA

– Artişti consacrați din România
– Artişti debutanti din România, Albania, Moldova, Italia, etc.
– Studenti din cadrul UNArte – National University of Arts
• Departamentului de pictură
• Departamentul de sculptură
• Departamentul de artă murală
• Departamentul de ceramică/sticlă/metal
#Artişti newcomers
#Live-acturi de pictură

#PREMII

Din dorinţa de a crea o punte de legătura între privitor şi artist, de a realiza un spaţiu neconventional dar real de comunicare, socializare şi interacţionare directă între publicul vizitator şi artşti, suntem primul festival outdoor de artă care prin voluntarii noştrii oferim publicului vizitator şansa de a-şi exprima liber preferinţele privind artiştii din cadrul festivalului.
Ei sunt cei prin intermediul cărora la finalul festivalului sunt desemnaţi câştigătorii celor trei categorii de premii.

– Premiul “ARTWALK PLATINUM”- oferit de Qreator by IQOS pentru cel mai votat artist sculptor
– Premiul “ARTWALK GOLD” – oferit de SRAC pentru cel mai votat artist pictor
– Premiul “ARTWALK SILVER” – oferit de biciclete PEGAS

#Contact organizator: Irina Calotă
Email: irina.calota.fineart@gmail.com

Like, share and subscribe it keeps the ART alive!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.