Alan Watts – 100 de ani de la nasterea – galerie foto –

Vineri, 18 septembrie, ora 18:00 la Libraria Eminescu din B-dul Regina Elisabeta 16, Editura Herald a avut placerea de a invita publicul devorator de cultura , la o seara de descoperire si regasire interioara, ocazionata de celebrarea a 100 de ani de la nasterea lui Alan Watts.
Evenimentul a oferit sansa tuturor participantilor sa descopere puterea momentului prezent si sa se conecteze mai bine la sine si la ceilalti, pentru cultivarea armoniei si a echilibrulului in viata.
Este vorba despre colectia intitulata simplu „Alan Watts” si care cuprinde pana acum cinci dintre cele mai apreciate titluri ale autorului:

1. Devino ceea ce esti.

Este cartea prin care Alan Watts incearca sa dea un raspuns la dilema celui care se cauta pe sine, aratandu-ne cum sa ne percepem viata „asa cum este”, sa o lasam sa isi urmeze cursul fara a incerca sa intervenim in desfasurarea sa, fara a incerca sa prelungim momentele placute si nici sa grabim trecerea celor neplacute.

2. Viata ca extaz.

Este o carte provocatoare si mereu actuala care reexamineaza locul ocupat de umanitate in lumea naturala – precum si relatia dintre spirit si trup – in lumina daoismului chinez.

3. Cartea despre acel tabu care te impiedica sa afli cine esti
Aceasta carte exploreaza un tabu nerecunoscut, dar foarte puternic – conspiratia noastra tacita de a ignora cine sau ce suntem cu adevarat. Pe scurt, arata ca impresia curenta care ne defineste ca un eu separat inchis intr-un sac de piele este o halucinatie aflata in dezacord atat cu stiinta occidentala, cat si cu filosofiile-religiile din Orient.

4. Intelepciunea nesigurantei

Mesajul din aceasta carte este adresat de Alan Watts lumii occidentale si este la fel de puternic si astazi. El ne arata ca, in cautarile noastre anxioase, vom gasi ceva cu adevarat demn de a fi cunoscut doar atunci cand vom admite fata de noi insine ca nu avem si nu vom putea avea cunoastere: pentru a ne bucura de o viata implinita, trebuie sa imbratisam prezentul, sa traim din plin clipa fara durata a propriei existente.

5. Duh si contemplatie

Duh si contemplatie reprezinta argumentul neobosit al ganditorului Alan Watts in favoarea rolului important pe care il poate juca religia mistica in lumea actuala.

Invitatii evenimentului au avut ocazia sa dialogheze cu publicul si sa raspunda la numeroasele intrebari adresate de acesta.  Intrarea fiind libera  la eveniment .

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.