Afla cum alegi culoarea ideala in amenajarea dormitorului

Chiar daca pare simplu, la prima vedere, atunci cand trebuie sa aleaga paleta cromatica pentru dormitor, multi se trezesc in fata unei dileme, nestiind care sunt culorile cele mai potrivite pentru amenajarea unei incaperi destinate somnului si odihnei.

1-decor dormitor verde oua de rata vernil si albDar si in cazul dormitorului, la fel ca in cazul celorlalte incaperi ale casei, alegerea culorii se poate face atat in functie de orientarea camerei, de gradul de iluminare, cat si in functie de culorile pe care fiecare dintre noi le prefera si de atmosfera pe care dorim sa o degaje dormitorul, dupa amenajare.

Culorile unui dormitor vesel si romantic:

2-dormitor clasic amenajat in nuante de gri negru si albO paleta cromatica compusa din nuante pastel de bleu, vernil, ou de rata, roz, piersica sau galben pal este ideala pentru dormitoarele persoanelor romantice si visatoare. Aceste culori transmit liniste, relaxare si au darul de a binedispune. Asadar, daca iti doresti un dormitor romantic, decoreaza-l in nuante pastelate, dar nu uita sa tii cont si de orientarea incaperii in alegerea culorii predominante.

Spre exemplu, intr-o incapere orientata spre sud, scaldata in lumina pe parcursul intregii zile, pot fi folosite nuante pastelate ale culorilor reci din spectrul cromatic: bleu, vernil, lila foarte deschis. In timp ce pentru incaperile orientate spre nord, sarace in lumina naturala, mai potrivite sunt nuantele calde: piersica, galben sau roz.

Articol integral si imagini la:
http://www.casadex.ro/2014/07/afla-cum-alegi-culoarea-ideala-in-amenajarea-dormitorului/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.