Actrița Bérénice Bejo, premiată la Cannes, vine la Les Films de Cannes à Bucarest

blank

• Actrița Bérénice Bejo, nominalizată la Oscar și Globul de Aur pentru rolul din The Artist, este unul dintre invitații speciali ai Les Films de Cannes à Bucarest (24 – 30 octombrie).

Ea va lua parte la premiera filmului The Search, alături de regizorul Michel Hazanavicius, și se va întâlni cu publicul și cu tinerii actori din România sâmbătă, 25 octombrie, de la 12.00, la Cinema Elvira Popescu
• Primele bilete la proiecțiile din festival au fost puse în vânzare astăzi, 15 octombrie. Detalii, pe www.filmedefestival.ro.
Bérénice Bejo vine pentru prima dată în România, la Les Films de Cannes à Bucarest, pentru premiera celui mai recent film al ei, The Search, alături de regizorul Michel Hazanavicius. Lansat în competiție la Cannes 2014 și distribuit în România de Independența Film, The Search este o dramă impresionantă care urmărește destinele a patru personaje în războiul din Cecenia. Bejo are rolul unei activiste pentru drepturile omului care se zbate să atragă atenția lumii asupra atrocităților de acolo.
Una dintre cele mai în vogă actrițe ale momentului în Franța, Bejo are peste 35 de filme în portofoliu și numeroase premii și nominalizări. Ea le va vorbi tinerilor actori și pasionaților de film despre actorie, provocări și succes sâmbătă, 25 octombrie, de la 12.00, la Cinema Elvira Popescu.
Născută în Argentina, dar stabilită în Franța, după ce familia ei a fugit din țară din cauza dictaturii, Bérénice Bejo a crescut într-un mediu de cineaști, tatăl ei fiind regizor. A intrat în atenția publicului și a presei cu partitura din Meilleur espoir féminin, regia Gérard Jugnot, pentru care a obținut o nominalizare la César tocmai pentru „Tânără speranță”, în 2000. A urmat succesul cu OSS 117: Le Caire, nid d’espions (2006), o foarte amuzantă parodie a filmelor cu spioni, văzută de peste 2 milioane de spectatori numai în Franța și proiectată la București. A fost prima colaborare a trio-ului Michel Hazanavicius – Jean Dujardin – Bérénice Bejo.
Recunoașterea internațională a venit o dată cu The Artist, filmul mut care a dominat galele de premii pe anul 2011 și care i-a adus nominalizări la Oscar, Globurile de Aur și BAFTA pentru Cea mai bună actriță în rol secundar. Cu simpatica Peppy Miller, o starletă de Hollywood care se adaptează rapid la filmul vorbit, a câștigat și trofeul César pentru interpretare feminină în rol secundar. The Artist, regizat de Michel Hazanavicius și distribuit de Forum Film, va fi proiectat cu intrare liberă la festival.
Performanța ei în Le Passé, drama iranianului Asghar Farhadi despre o femeie care se confruntă cu propriile alegeri, a fost recompensată cu Premiul de interpretare la Cannes 2013. Cu un an înainte, a fost gazda ceremoniilor de deschidere și închidere ale Festivalului de la Cannes. În același an, 2012, a primit Premiul Romy Schneider, acordat speranțelor feminine din cinema-ul francez.
Începând de miercuri, 15 octombrie, au fost puse vânzare primele bilete la proiecțiile Les Films de Cannes à Bucarest. Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete și de pe www.eventbook.ro, în cazul cinematografelor Patria și Elvira Popescu, și doar de la casierie, pentru Cinema Studio.

Loading Facebook Comments ...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.