A început febra cumpărăturilor de Paşte

Alergatul cu căru­cioa­rele după cumpărături, în pragul Sărbătorilor, a devenit un sport naţio­nal la români, în ciuda crizei economice care nu ne dă deloc pace.

Carrefour

Febra cumpărăturilor se simte de la cel mai mic chioşc de carti­er pînă la cele trei supermarketuri care au rezistat pe piaţă.
Încă de la sfîrşitul săptămînii trecute, Bucurestenii au început să ia cu asalt magazinele mari, gîn­dind, probabil, că vor evita aglomeraţia cumpărăturilor pe ultima sută de metri şi că nu vor rata astfel nimic din tot ceea ce le pofteşte inima de Paşte.
Cum soco­teala de-acasă nu se potriveşte cu cea din tîrg, au rezultat, inevi­tabil, îmbulzeli printre rafturi şi cozi la case timpurii, care anunţă, spre sfîrşitul săptămînii,  agitaţii şi mai mari prin magazine.
Pentru că Sărbătoarea Paştelui prilejuieşte o creştere substanţială a vînzărilor, marii retaileri din toata tara au prelungit programul de funcţionare.
Specialiştii spun însă că preţurile urmează să mai scadă în preajma Sărbă­torilor de Paşte.
Carnea de miel nu va lipsi nici în acest an de pe mesele gospodinelor, însă preţul e ceva mai ridicat faţă de anul trecut. Astfel, un kilogram de carne de miel, în viu, se vinde în aceste zile cu 20 -25 lei, în timp ce preţul pe kg de carcasă variază între 18 şi 25 de lei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.