Alergatul cu cărucioarele după cumpărături, în pragul Sărbătorilor, a devenit un sport naţional la români, în ciuda crizei economice care nu ne dă deloc pace.
Febra cumpărăturilor se simte de la cel mai mic chioşc de cartier pînă la cele trei supermarketuri care au rezistat pe piaţă.
Încă de la sfîrşitul săptămînii trecute, Bucurestenii au început să ia cu asalt magazinele mari, gîndind, probabil, că vor evita aglomeraţia cumpărăturilor pe ultima sută de metri şi că nu vor rata astfel nimic din tot ceea ce le pofteşte inima de Paşte.
Cum socoteala de-acasă nu se potriveşte cu cea din tîrg, au rezultat, inevitabil, îmbulzeli printre rafturi şi cozi la case timpurii, care anunţă, spre sfîrşitul săptămînii, agitaţii şi mai mari prin magazine.
Pentru că Sărbătoarea Paştelui prilejuieşte o creştere substanţială a vînzărilor, marii retaileri din toata tara au prelungit programul de funcţionare.
Specialiştii spun însă că preţurile urmează să mai scadă în preajma Sărbătorilor de Paşte.
Carnea de miel nu va lipsi nici în acest an de pe mesele gospodinelor, însă preţul e ceva mai ridicat faţă de anul trecut. Astfel, un kilogram de carne de miel, în viu, se vinde în aceste zile cu 20 -25 lei, în timp ce preţul pe kg de carcasă variază între 18 şi 25 de lei.