7 secrete pentru cultivarea legumelor in balcon

Ai vrea sa cultivi cateva legume pentru consumul zilnic al familiei tale pe perioada verii, dar locuiesti la bloc si nu ai decat un mic balcon la dispozitie?

rosii cherry cultivate in ghiveci pe balconSa-ti dau o veste buna: daca balconul tau este scaldat de razele soarelui cel putin cinci ore pe zi, poate fi transformat rapid intr-o mica gradina de zarzavaturi ecologice 100% – ca doar vei sti exact cum au crescut!

Afla cele sapte secrete ale cultivarii legumelor in conditii speciale, daca vrei sa ai o recolta buna si cu care sa te poti mandri:

1. Alege rasaduri din soiuri usor de cultivat

Pentru ca nu dispui de foarte mult spatiu, orienteaza-te catre soiurile de legume cu crestere determinata, care produc multe fructe mici, in defavoarea soiurilor cu fructe mari. De exemplu, in locul tomatelor obisnuite, alege soiul de rosii cherry care se dezvolta excelent in ghivece si fructifica ciorchini de fructe mici si dulci. In mica gradina din balcon poti cultiva ardei gras, ardei iute, vinete, fasole verde, castraveti si mai ales ierburi si plante aromatice.

2. Ofera-le legumelor spatiul de care au nevoie

Orice gradinar iti poate confirma ca legumele nu se simt prea confortabil in inghesuiala. Asa ca nu te arunca sa cumperi toate rasadurile care-ti ies in cale in plimbarile prin piata. In functie de spatiul din balcon, limiteaza-te la…

Articol integral si imagini la:
http://www.casadex.ro/2014/05/7-secrete-pentru-cultivarea-legumelor-in-balcon/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.