7 dintre cele mai gustoase burieni comestibile care cresc in gradina ta

Iti doresti un gazon impecabil, dar orice ai face, an de an, descoperi printre firele de iarba buruieni de care te chinui sa scapi si parca muncesti in zadar?

2-trifoi rosu planta medicinala comestibila Poate n-ai mai vedea situatia la fel de dramatic, daca ai sti ca buruienile care-ti strica aspectul gazonului sunt comestibile si pot fi folosite in prepararea mancarurilor.

Vezi partea plina a paharului si afla care sunt 7 dintre cele mai gustoase buruieni din gradina ta:

1-papadia planta comestibila1. Papadia. Despre faptul ca papadia este o planta comestibila am auzit cu totii, dar poate nu toata lumea stie exact ce parti ale acestei plante invazive pot fi consumate. Ei bine, toate partile papadiei sunt comestibile si pot fi folosite atat in stare cruda, cat si oparite sau trase la tigaie, pe foc iute. Frunzele si tulpina proaspat culese sunt cel mai des folosite in salatele de sezon sau pot fi adaugate in diverse supe. Florile de papadie sunt dulci si pot fi consumate atat crude cat si prajite. Iar radacina de papadie poate fi prajita si apoi macinata si folosita pentru condimentarea salatelor. Am aflat ca radacina uscata, prajita si macinata poate inlocui cafeaua. In caz ca nu stiai, gustul amarui al papadiilor este cu atat mai pronuntat cu cat planta este mai matura, de aceea e bine sa culegi plante cat mai tinere, mai ales atunci cand vrei sa le consumi in stare cruda.

2. Trifoiul. Pe langa faptul ca nu este cea mai inestetica dintre buruienile care ne invadeaza curtea, trifoiul este o excelenta sursa de proteine, putand fi folosit atat in stare cruda, in prepararea salatelor si a sucurilor, cat si sotate in sos de soia, in prepararea mancarurilor orientale si asiatice. Florile uscate de trifoi, atat rosu cat si alb, sunt folosite in prepararea ceaiurilor. Bogat in vitaminele A, C si D, trifoiul rosu este si un puternic aliat in lupta impotriva cancerului de colon, de prostata si de san.

3. Iarba grasa. O alta buruiana care ne invadeaza gradinile, stricand aspectul gazonului si al rondurilor cu flori, iarba grasa este o excelenta sursa de…

Articol integral si imagini la:
http://www.casadex.ro/2014/05/7-dintre-cele-mai-gustoase-buruieni-comestibile-care-cresc-in-gradina-ta/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.