5 secrete Feng Shui pentru decorarea casei de sarbatori

Perioada Sarbatorilor de Iarna se poate dovedi destul de stresanta, mai ales daca ai casa plina si foarte multe pregatiri de facut pentru Craciun si Revelion.

lumanari rosii bete de scortisoara elemente decorative feng shui craciunDe aceea, nu lasa sa-ti scape niciun prilej de a te relaxa si a armoniza energia din locuinta, aplicand cateva reguli Feng Shui de baza cand iti decorezi casa pentru sarbatori.

1. Amplaseaza bradul intr-un colt propice

Daca ai cochetat si in trecut cu arta Feng Shui, probabil ai deja cateva cunostinte elementare in domeniu si stii ca anumite zone din casa atrag sau emana energii pozitive, ce pot fi amplificate cu ajutorul obiectelor de decor. Aceste zone (numite zone “bagua”) corespund punctelor cardinale si se afla in relatie de compatibilitate cu unul sau doua dintre cele cinci elemente vitale: Apa, Lemnul, Focul, Pamantul si Metalul.

Cum bradul pe care il impodobesti de Craciun apartine, prin natura lui, de elementul Lemn, e indicat sa-l plasezi intr-o zona compatibila cu acest element, pentru a putea beneficia de energia sa.

Intotdeauna e bine sa stii cum interactioneaza elementele Feng Shui si cum le poti folosi la decorarea casei ca sa obtii o stare de armonie si prosperitate. Cele mai bune zone ale incaperii in care iti poti pune bradul, conform regulilor Feng Shui, sunt:

– coltul de est (care simbolizeaza Sanatatea si Familia);
– coltul de sud-est (Bani si Abundenta);
– coltul de sud (Faima si Reputatie).

Totusi, daca structura camerei nu permite o astfel de amenajare si esti nevoit sa amplasezi bradul intr-un loc ce nu corespunde principiilor Feng Shui, poti contracara energia negativa alegand cu bagare de seama culorile pe care le folosesti la decoratiunile bradului.

Astfel, un brad asezat in coltul nordic al camerei (coltul Carierei) trebuie decorat in culori specifice elementor de Apa si Metal (albastru, gri, negru, alb).

Articol integral la:
http://www.casadex.ro/2013/12/5-secrete-feng-shui-pentru-decorarea-casei-de-sarbatori/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.