5 greseli pe care trebuie sa le eviti atunci cand iti cumperi sau iti construiesti o casa

Ai gasit apartamentul sau casa perfecta si abia astepti sa semnezi contractul de vanzare ca sa te poti muta?

cumparare unei case noi in zona necunoscutaDaca vrei sa te bucuri cu adevarat de noua ta casa trebuie sa te asiguri ca si zona in care se afla corespunde stilului tau de viata. In caz contrar, in foarte scurt timp, vei regreta alegerea facuta, iar locuinta perfecta va deveni locul din care vei cauta sa evadezi la fiecare ocazie ivita.

Iata 5 greseli pe care le poti face ca si cumparator atunci cand cumperi casa intr-o zona pe care nu o cunosti foarte bine si cum poti sa le eviti:

1. Uiti sa vezi lucrurile in perspectiva

De cele mai multe ori, decizia de a cumpara o casa noua este luata inainte sau imediat dupa aparitia unui copil, in urma unui divort, in urma disparitiei partenerului de cuplu, dupa cresterea si mutarea copiilor in propriile locuinte sau dupa schimbarea locului de munca. Este perfect normal. Doar ca deseori alegerea zonei in care se afla noua casa este facuta in raport cu situatia actuala, care se va schimba odata cu trecerea timpului. De pilda, cei care se muta ca sa fie mai aproape de noul loc de munca, pentru a scapa de naveta, nu se gandesc daca zona aleasa se pliaza si pe celelalte aspecte ale vietii. S-ar putea ca mai tarziu, dupa aparitia unui copil, sa descopere ca imprejurimile casei considerate perfecte sunt lipsite de gradinite, scoli, parcuri si locuri de joaca, iar distanta pana la cea mai apropiata farmacie sau unitate medicala este mult prea mare.

Ce e de facut? Informeaza-te despre toate aspectele zonei, inainte de marea mutare. Discuta cu prietenii, rudele si cunostintele care locuiesc in acelasi cartier si mai ales cu cei care au acelasi stil de viata. Nu te astepta ca un coleg celibatar sa stie foarte multe despre scolile si gradinitele din zona. Sau, daca esti proaspat divortat si…

Articol integral si imagini la:
http://www.casadex.ro/2014/06/5-greseli-pe-care-trebuie-sa-le-eviti-atunci-cand-iti-cumperi-sau-iti-construiesti-o-casa/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.