22 de lucruri practice pe care le poti face cu bradul dupa sarbatori

La final de sarbatori, cand vine momentul sa scoti globurile si instalatia din brad si sa-ti iei ramas bun de la pomul impodobit pana la Craciunul urmator, nu te grabi sa arunci copacul la gunoi.

brad de CraciunSunt multe lucruri utile pe care le poti face cu bradul “iesit la pensie”, pentru casa sau in gradina.

De asemenea, exista diverse modalitati de a-l recicla, astfel incat sa ajute mai departe la conservarea unor habitate naturale. Te-am facut curios? Citeste in continuare!

1. Din crengute si conuri de brad poti confectiona aranjamente elegante de pus pe masa, pe polita semineului sau in vazele pentru flori. Coniferele isi pastreaza culoarea un timp indelungat, asa ca poti transforma pomul de iarna in decoratiuni originale de mai multe feluri. Crengile mai mari pot fi impletite sub forma de coronita si agatate pe perete sau pe usa.

2. Acele de brad sunt grozave pentru crearea unor saculete ornamentale, care sa-ti pastreze in casa mirosul de Craciun. Nu trebuie decat sa umpli cu ele o bucata de material textil, pe care sa o legi cu o panglica delicata si… gata! Saculetele le poti pune oriunde in locuinta, inclusiv in bucatarie sau in baie.

3. Seva coniferelor are excelente proprietati antimicrobiene si poate fi folosita in scopuri medicinale, cu precadere la vindecarea ranilor. Inainte de a scoate bradul din casa, colecteaza cat mai multa seva din trunchi si ace si pune-o intr-un recipient, ca sa o poti folosi la nevoie.

4. Bradul curatat de ace poate servi drept cuier sau suport pentru umbrele, pantofi si palarii. Nu te sfii sa aduci un plus de personalitate casei pastrand trunchiul copacului pe post de piesa functionala de mobilier.

Articol integral la:
http://www.casadex.ro/2013/12/22-de-lucruri-practice-pe-care-le-poti-face-cu-bradul-dupa-sarbatori/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.