Au mai rămas 3 săptămâni până la STARTUL ediției a 3-a a Ultramaratonului Autism 24 de ore Marea Neagră. Evenimentul se desfășoară pe nisipul din stațiunea Mamaia, este organizat de Centrul Psihologic “Marea Neagră” și are ca scop promovarea dreptul la integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilități.
La ediția din acest an, sunt înscrise până prezent 50 de echipe, care reprezintă instituții publice, companii private, organizații non profit și persoane cu notorietate publică în România. Mai sunt 5 locuri disponibile pentru echipe, iar pentru a putea participa la eveniment, fiecare căpitan de echipă trebuie să adune în jurul său 20 de prieteni, alături de care să se bucure de o experienţă de neuitat. Înscrierea echipei se poate efectua pe site-ul www.alergpentruautism.ro.
Startul va fi dat sâmbătă 04 mai, la ora 10, din Piațeta Perla – Mamaia, iar traseul va avea o distanţa de 3 kilometri. Participanţii vor alerga în buclă traseul, ziua şi noaptea, astfel încât, echipa care va adună cei mai mulți kilometri va fi declarată câștigătoare.
“Întreagă energie a evenimentului este una specială și majoritatea participanților prezenți în anii anteriori se întorc și în 2019 pentru a încerca să-și descopere noi limite și să-și dovedească că pot mai mult decât ar fi bănuit”, declară psihologul Adrian Gemănaru, organizatorul evenimentului.
Partener principal al eveniment este Synevo, care susține evenimentul Autism24 h Marea Neagră și în 2019.
“Răspunsul oferit de participanții la această competiție în fața unei afecțiuni atât de complexe, precum autismul, este unul exemplar. Integrarea persoanelor afectate și sprijinirea familiilor acestora necesită eforturi similare, solidaritate și lucru în echipă și multă perseverență. Suntem bucuroși să putem fi alături de organizatorii acestei competiții pentru al doilea an consecutiv. Pentru noi, echipa Centrului Psihologic „Marea Neagră” este formată din adevărați campioni, care au alergat cât au putut și au mobilizat întregi comunități pentru o cauză atât de nobilă. În paralel cu susținerea competiției, Synevo investește pentru a aduce cât mai aproape de români din întreaga țară soluțiile cele mai avansate de depistare a autismului și de identificare a unor terapii personalizate”, a declarat Laurențiu Luca, General Manager Synevo România.
De cealaltă parte, Medicover s-a alăturat pentru al doilea an inițiativei Centrului Terapeutic “Marea Neagră”. ‘’Medicover există pentru a oferi servicii medicale de cea mai înaltă calitate cât mai multor persoane. În calitate de angajator responsabil, ne pasă, de asemenea, de bunăstarea angajaților noștri și facem eforturi susținute pentru a-i ajută și pe alțîi să ducă un stil de viață sănătos. Asociația Medicover devine, încet-încet, cel mai important partener al nostru, care ne implică în proiecte menite să susțină cauze sociale și să le ofere o viață mai bună copiilor care au nevoie de sprijinul nostru. Anul trecut, colegii noștri au participat la evenimentul Autism 24 de ore Marea Neagră și Grupul Medicover a sponsorizat cu câte 1 leu pentru fiecare kilometru alergat de participanți. Evenimentul s-a dovedit a fi un mare succes, iar suma donată de Grup a fost de peste 38 000 de lei. Anul acesta susținem în continuare acest proiect minunat pentru că ne dorim să fim vectorii schimbării pozitive și să îi ajutăm pe cei care au nevoie de sprijinul nostru’’, a declarat Adrian Peake, General Manager al Medicover România.
Asociația Internațională a Polițiștilor, la Autism 24h Marea Neagră
Dacă în primii 2 ani procentul echipelor venite din afară județului Constanța era de sub 5%, în momentul de față procentul echipelor care vin din afară județului depășește 40% din echipele participante. Printre echipele participante în 2019 va fi și o echipă format din 20 de polițiști din cadrul Asociației Internaționale a Polițiștilor.
“Torțele aprinse pe plajă, steagurile echipelor, muzica, corturile aduc un farmec aparte întregului eveniment care imprimă o atmosfera greu de egalat. Am avut plăcuta supriză, în anii anteriori, să întâlnesc oameni care au venit să alerge maxim 1 oră, dar din momentul începerii competiției, nu au mai plecat acasă până la finalul celor 24 de ore. Evenimentul nu este strict despre alergare, vorbește în primul rând despre prietenie și despre legăturile umane cele mai constructive și profunde”, declară psihologul Adrian Gemănaru.
Trofeul, scopul caritabil și mascota evenimentului
Efortul fiecărei echipe va fi recompensat cu un trofeu care simbolizează cele 24 de ore petrecute în alergare sau mers pe nisipul din stațiunea Mamaia. Evenimentul sportiv “Autism 24h Marea Neagră” reprezintă unul din momentele principale care marchează deschiderea sezonului estival 2019. “Cele 24 de ore petrecute pe malul mării, momentul răsăritului, legătura care se realizează între membrii echipei, efortul depus de fiecare participant transformă întreagă poveste într-o experiență unică în viață ce trebuie încercată de către oricine”, declară Adrian Gemanaru
Fondurile strânse în urma evenimentului vor susține proiecte destinate copiilor diagnosticați cu autism. Plaja Terapeutică este unul din proiectele care va fi finanțat pentru a fi realizat și în 2019. Pentru promovarea proiectului și strângerea fondurilor necesare au fost alese o serie de persoane cunoscute pentru implicarea lor în viață comunității, care vor purta denumirea de AMBASADORI.
Evenimentul se va bucura de prezența celui mai cunoscut robot din întreagă lume, Robotul NAO. Acesta a fost prezent în peste 200 de țări din întreagă lume, vorbește 20 de limbi de circulație internațională, iar în 2019 va fi mascota evenimentului. Copiii prezenți vor putea: pune întrebări, dansa sau interacționa în mod direct cu cei doi roboți NAO aflați în România.