100 de ani de la nasterea lui Alan Watts

Vineri, 18 septembrie, ora 18:00, Libraria Eminescu, B-dul Regina Elisabeta 16, Bucuresti.Afis_alan_watts

Editura Herald va invita vineri, 18 septembrie, in intervalul orar 18:00-20:00, la o seara de descoperire si regasire interioara, ocazionata de celebrarea a 100 de ani de la nasterea lui Alan Watts. Evenimentul va avea loc la Libraria Eminescu (B-dul Regina Elisabeta, nr. 16) si va oferi sansa tuturor participantilor sa descopere puterea momentului prezent si sa se conecteze mai bine la sine si la ceilalti, pentru cultivarea armoniei si a echilibrulului in viata.

„Pentru a cunoaste natura, pentru a cunoaste «substanta» lucrurilor, trebuie s-o cunoastem asa cum un barbat «cunoaste» o femeie, in sensul arhaic al termenului – cu toata calda imprecizie a contactului imediat.” – Alan Watts

In cadrul acestei intalniri, participantii se vor bucura de prezenta unor invitati de marca, buni cunoscatori ai operei lui Watts, care vor evidentia ideile promovate de acest ganditor in scrierile si prelegerile sale:
Daniela Andreescu sustine programe de coaching, ateliere de dezvoltare personala, comunicare si relatii interpersonale, mindfulness si meditatie, prelegeri pe teme legate de transformare personala, stiinta si spiritualitate.
Mihai Popa-Radu este si unul dintre primii coachi romani acreditati international, fondator al Mindfulness Institute, promotor al Coachingului Integrativ (Integral Coaching).
Mario Barangea este doctorand al Facultatii de Filosofie, a realizat un Master in Studii Religioase (Traditii si Texte) si in prezent este lector la Fundatia Calea Victoriei, sustinand ateliere cu tematici precum: Transformari ale sinelui, Meditatia, Rugaciunea, Contemplatia, Tehnici Reparatorii, Zen si Buddhism.
Seara va fi animata de o serie de proiectii de scurtmetraje, inspirate de discursurile si prelegerile tinute de Alan Watts, ce vor fi urmate de discutii cu publicul, in prezenta invitatilor. Totodata, la eveniment vor avea loc concursuri cu premii constand in burse la cursuri organizate de Fundatia Calea Victoriei.

Cartile lui Alan Watts la Editura Herald
Cartile lui Alan Watts sunt citite si indragite de milioane de oameni din intreaga lume, iar Editura Herald si-a propus sa le aduca aproape de cititorii romani prin intermediul unei intregi colectii dedicate marelui ganditor. Este vorba despre colectia intitulata simplu „Alan Watts” si care cuprinde pana acum cinci dintre cele mai apreciate titluri ale autorului:
Devino ceea ce esti
Devino ceea ce esti este cartea prin care Alan Watts incearca sa dea un raspuns la dilema celui care se cauta pe sine, aratandu-ne cum sa ne percepem viata „asa cum este”, sa o lasam sa isi urmeze cursul fara a incerca sa intervenim in desfasurarea sa, fara a incerca sa prelungim momentele placute si nici sa grabim trecerea celor neplacute. Este cartea care ne invata sa traim in acord cu eternul Acum prin constientizarea paradoxala a acestei armonii deja existente dar neasumate la nivelul existentei – Alan Watts ne arata cum sa fim noi insine.
***
Viata ca extaz
Este o carte provocatoare si mereu actuala care reexamineaza locul ocupat de umanitate in lumea naturala – precum si relatia dintre spirit si trup – in lumina daoismului chinez. Alan Watts ofera astfel o perspectiva alternativa, punand in discutie prejudecati precum cea potrivit careia mintea este cumva superioara corpului sau ca intreaga sexualitate presupune seductie, prejudecati prin a caror inlaturare putem accede la un alt mod de a gandi, de a simti si de a iubi. Viata ca extaz este busola care ne arata nordul propriei comuniuni constiente cu lumea si cu semenii nostri.
***
Cartea despre acel tabu care te impiedica sa afli cine esti
Aceasta carte exploreaza un tabu nerecunoscut, dar foarte puternic – conspiratia noastra tacita de a ignora cine sau ce suntem cu adevarat. Pe scurt, arata ca impresia curenta care ne defineste ca un eu separat inchis intr-un sac de piele este o halucinatie aflata in dezacord atat cu stiinta occidentala, cat si cu filosofiile-religiile din Orient. Aceasta halucinatie sta la baza folosirii gresite a tehnologiei in scopul de a subjuga violent mediul natural al omului, ceea ce, in cele din urma, il va impinge la distrugere.
***
Intelepciunea nesigurantei
Mesajul din aceasta carte este adresat de Alan Watts lumii occidentale si este la fel de puternic si astazi. El ne arata ca, in cautarile noastre anxioase, vom gasi ceva cu adevarat demn de a fi cunoscut doar atunci cand vom admite fata de noi insine ca nu avem si nu vom putea avea cunoastere: pentru a ne bucura de o viata implinita, trebuie sa imbratisam prezentul, sa traim din plin clipa fara durata a propriei existente. Intelepciunea nesigurantei este ghidul ideal pentru vindecarea de propriile certitudini sau sigurante iluzorii.
***
Duh si contemplatie
Duh si contemplatie reprezinta argumentul neobosit al ganditorului Alan Watts in favoarea rolului important pe care il poate juca religia mistica in lumea actuala. Inspirandu-se din propria sa experienta, Watts explica cu maiestrie cum intuitia religiilor orientale – in special cea a buddhismului zen – poate fi incorporata in doctrinele crestinismului occidental, dand astfel posibilitatea oamenilor de orice credinta sa se bucure de o relatie mai adanca si mai plina de sens cu spiritualul, in vremurile tulburi in care traim.

„Clipa imprumuta o suta de forme diferite – clipe de placere, clipe de suferinta, clipe de exaltare, clipe de depresie, clipe de liniste, clipe de agitatie; insa ea nu va sta locului, ea nu poate fi acaparata in niciuna dintre formele sale. Clipa aceasta este viata noastra.” – Alan Watts
***
Intrarea la eveniment este gratuita!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.