10 idei de amenajare a curtii si gradinii

Pentru ca sezonul cald este abia la inceput, este momentul sa te ocupi de amenajarea curtii si gradinii, unde iti vei petrece majoritatea momentelor libere din urmatoarea jumatate de an.

1-poarta curte imbracata in trandafiri cataratoriIata 10 sfaturi idei care te vor ajuta sa-ti creezi cel putin o oaza de relaxare in propria curte:

1. Ingrijeste-te de aspectul portii de la intrarea in curte

Si asta pentru ca, asa cum stii si tu, prima impresie conteaza. Daca ai observat ca peste iarna au aparut pete de rugina pe poarta metalica, e cazul sa iei masuri. Curata bine portiunile atinse de rugina, slefuieste-le cu hartie abraziva, apoi aplica pe porti un strat de grund urmat de cel putin unul de vopsea. Iar pentru a infrumuseta si mai mult intrarea, planteaza in lateralele portii cativa butasi de trandafiri cataratori. Dupa ce vor creste, acestia te vor coplesi cu adevarate cascade de flori.

 

7-pergola din lemn cu draperii pentru intimitate2. Alei din pavele si dale de piatra

Oricat de frumos ar fi gazonul intr-o curte, tot ai nevoie de cateva alei pentru a te deplasa dintr-un loc in altul, fara sa calci pe iarba sau pe flori si fara sa te uzi pe pantofi pe vreme ploioasa. Plaseaza din loc in loc, in iarba verde, dale sau lespezi din piatra, pentru a crea alei rustice. Daca ai un teren in panta, foloseste aceleasi dale de piatra pentru crearea treptelor. Iar daca vei alatura mai multe dale mari, vei obtine si…

Articol integral si imagini la:
http://www.casadex.ro/2014/03/10-idei-de-amenajare-a-curtii-si-gradinii-imagini/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.