Verdictul psihologilor – in ce culori e bine sa-ti zugravesti fiecare camera din casa

Cand alegi paleta cromatica pentru casa ta e bine sa stii ce beneficii aduce fiecare culoare in parte, sa cunosti felul in care iti poate influenta starea de spirit si sa alegi in consecinta nuantele potrivite fiecarei camere in parte.

Pentru ca nu mai este un secret pentru nimeni: culorile au un impact asupra psihicului nostru. Acest lucru a fost demonstrat in repetate randuri, in urma diverselor studii stiintifice realizate de-a lungul timpului. De aceea este important sa stii ce culori sa alegi pentru fiecare dintre camerele casei tale inainte de a incepe procesul de renovare. In acest fel te vei asigura ca te vei bucura din plin de beneficiile culorilor alese si vei obtine un camin echilibrat cromatic, in care te vei simti bine si in largul tau. Hai sa vezi, asadar, care sunt cele mai potrivite culori pe care le poti alege pentru cele mai importante incaperi ale locuintei tale, in opinia psihologilor si a oamenilor de stiinta.

Culorile potrivite pentru living.

Am decis sa incep cu livingul, aceasta fiind una dintre incaperile comune ale unei case, spatiul in care ne petrecem mare parte a timpului liber. Psihologii afirma ca cele mai potrivite culori pentru zugravirea camerei de zi sunt nuantele de verde, albastru si nisipiu. Despre verde se stie ca ne ajuta sa ne relaxam, fiind cea mai odihnitoare culoare pentru ochiul uman, iar albastrul are puterea de a reduce ritmul cardiac si presiunea arteriala. Nisipiul este o nuanta luminoasa, calda si care are un efect calmant asupra psihicului nostru. Asa ca daca vrei sa ai o camera de zi relaxanta, in care tu si familia ta sa va simtiti cu adevarat confortabil, e bine sa alegi una dintre cele trei culori pentru zugravirea peretilor acestei incaperi.

Cum sa-ti zugravesti dormitorul.

Avand in vedere ca dormitorul este camera in care ne retragem in cautarea linistii si a odihnei, ar trebui sa-l imbracam doar in culori care contribuie din plin la relaxare si destindere. Si in aceasta camera diversele nuante de verde, albastru si maro deschis sunt cele recomadate de psihologi. Oamenii de stiinta tin sa sublinieze ca cel mai odihnitor somn il vom obtine intr-un dormitor zugravit in…

Citeste mai mult la:Ā 

http://www.casadex.ro/2017/07/verdictul-psihologilor-in-ce-culori-e-bine-sa-ti-zugravesti-fiecare-camera-din-casa/

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.